"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er allemaal


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er allemaal


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

In het buitenland

Verblijft u in Nederland en wilt u na uw overlijden graag een laatste rustplaats in het buitenland? Of verblijft u juist in het buitenland en wilt u in Nederland begraven of gecremeerd worden? In de meeste gevallen kan dat. Yarden helpt u er graag bij.

U woont in het buitenland en wilt een uitvaart in Nederland

Als u naar het buitenland verhuist, kunt u gewoon verzekerd blijven bij Yarden. U hoeft niet verplicht een Nederlandse bankrekening te hebben of aan te houden. Het bedrag van de nota kunt u via automatische incasso laten voldoen.

In het buitenland doen we geen uitvaartverzorging. Nabestaanden kunnen uw overbrenging regelen via de plaatselijke uitvaartondernemer. In dat geval moeten ze de buitenlandse nota's en de akte van overlijden bewaren en ervoor zorgen dat de documenten in een leesbare taal (bijvoorbeeld Engels) opgesteld worden.

Uw lichaam of as naar het buitenland

Yarden kan het vervoer van een overledene naar het buitenland regelen en verzorgen. Let wel op: meestal moet u zich hiervoor wel aanvullend verzekeren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Lichaam naar het buitenland

Bij begraven in het buitenland moet de overledene vervoerd worden in een kist met zinken binnenkist. Daarnaast moeten er onder andere afspraken gemaakt worden met de vliegmaatschappij, de Burgerlijke stand, het consulaat en de uitvaartondernemer in het land van bestemming. Hier helpen we u graag bij.

As naar het buitenland

Naar veel landen mag u vrij eenvoudig as meenemen. U heeft dan alleen een crematieverklaring nodig (in een voor dat land leesbare taal) en een afgesloten asbus. Het crematorium kan u hier meestal aan helpen. Bij sommige landen gelden strengere regels. Informeert u voor de zekerheid altijd bij het consulaat of de ambassade van het desbetreffende land.

U woont in het buitenland en wilt dat uw uitvaart daar plaatsvindt

Nabestaanden kunnen, al dan niet bijgestaan door een medewerker van de Nederlandse Ambassade, zelf contact opnemen met de plaatselijke uitvaartverzorger in het buitenland. Het overlijden moet altijd gemeld worden bij Yarden in Nederland. Bij een uitvaart in het buitenland kan Yarden geen praktische diensten verrichten. Wel vergoedt Yarden de gemaakte kosten van de uitvaart tot maximaal het verzekerde bedrag.

De procedure

De nabestaanden zenden een kopie van de akte van overlijden en de originele nota’s van de uitvaartverzorger naar het hoofdkantoor van Yarden. De akte van overlijden dient in het Engels of Nederlands opgesteld te zijn. De ambassade ter plaatse kan u daarbij helpen. Ook geeft u aan Yarden het IBAN door voor uitbetaling. Na een crematie in het buitenland kan de as desgewenst naar Nederland worden vervoerd voor verstrooiing of een bijzetting. Dit kunt u regelen via de ambassade regelen. De benodigde documenten kunt u naar ons uploaden via het contactformulier of e-mailen naar klantenservice@yarden.nl.


Goed overleg met de uitvaartconsulent

Afspraak met uitvaartconsulent

Gratis advies over wat er mogelijk is rond uw afscheid, of hulp nodig bij het opstellen van uw uitvaartwensen? Onze uitvaartconsulenten helpen u graag.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een uitvaartconsulent bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Uw uitvaart

Een goed afscheid helpt je verder. Dat geldt ook voor uw nabestaanden als ze afscheid van u moeten nemen. Heeft u wel eens nagedacht over uw eigen uitvaartwensen?

Lees meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8:00 tot 21:00 uur
Bel mij terug08:00-21:00 (ma t/m zo)
Chat online08:00-21:00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08:00-21:00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur