Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de uitvaartkosten bij overlijden. Bij Yarden kunt u een uitvaartverzekering afsluiten waarmee u zowel een begrafenis als een crematie kunt verzekeren. Maar, u kunt er zelfs voor kiezen om het verzekerde bedrag te laten uitkeren in geld. Zo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden uw afscheid kunnen regelen volgens uw uitvaartwensen.  

Voordelen Yarden uitvaartverzekering

 • Kinderen zijn gratis mee te verzekeren, tot het 21ste levensjaar: 3 jaar langer dan bij de meeste verzekeraars
 • Zelf uw uitvaartverzorger en uitvaartlocatie kiezen
 • 10% extra budget als u kiest voor Yarden uitvaartzorg

BEREKEN PREMIE

De uitvaartverzekering die u elke dag kunt wijzigen

De uitvaartverzekering die u elke dag kunt wijzigen

U kiest nu een uitvaartverzekering, maar zijn uw wensen over 10 of 20 jaar nog steeds hetzelfde? Misschien wilt u nu wel begraven worden, maar kiest u over 10 jaar voor een crematie.

Met de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering kunt u uw voorkeuren elke dag wijzigen en uw verzekering daar op aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan uw muziekkeuze. Misschien wilt u nu muziek laten afspelen, maar gaat u straks voor een band of een dj.

Uitkeren van uw uitvaartverzekering: 3 opties

Bij Yarden heeft u maar liefst 3 opties als het gaat om het uitkeren van het door u verzekerde bedrag:

Optie 1.

Bedrag uitkeren aan erfgenamen.

Optie 2.

Laat erfgenamen nota's indienen.

Optie 3.

Combinatie van optie 1 en optie 2.

Optie 1:

Het verzekerde bedrag wordt bij uw overlijden uitgekeerd aan uw erfgenaam. Uw erfgenaam heeft alle vrijheid om dit geld te besteden. Deze optie wordt vaak een kapitaalverzekering of uitvaartverzekering 'in geld' genoemd.

Optie 2:

Hier wordt het verzekerde bedrag niet uitgekeerd, maar kunnen nabestaanden de nota's voor de uitvaart declareren bij Yarden. Dit wordt ook wel een 'natura sommenverzekering' of 'natura sommenpolis' genoemd.

Optie 3:

Dit is een combinatie van optie 1 en optie 2. U verdeelt het verzekerde bedrag in tweeën. U kiest zelf hoe groot het gedeelte is dat uitgekeerd wordt aan uw erfgenamen en hoe hoog het bedrag is waarvoor nota's ingediend moeten worden.

Het verzekerde bedrag van uw uitvaartverzekering

De 1e stap in het samenstellen van uw uitvaartverzekering is het bepalen van het bedrag dat u wilt verzekeren. Maak hiervoor gebruik van onze uitvaartkostencalculator. In 3 minuten heeft u een indicatie van het bedrag dat nodig is voor uw uitvaart.

bereken uw uitvaart

Looptijd

Na het bepalen van het verzekerde bedrag kiest u zelf de periode dat u premie betaalt. Dit noemen wij de premie-looptijd van uw uitvaartverzekering. Kiest u voor een kortere looptijd, dan betaalt u meer premie dan bij een langere looptijd.

Vanaf het moment dat u premie betaalt, bent u bij Yarden uw leven lang verzekerd voor uw uitvaart. Welke premielooptijd u ook kiest.

Indexatie en uw uitvaartverzekering

Bij de meeste uitvaartverzekeringen is in de polis een bedrag verzekerd waarmee na een overlijden de uitvaartdiensten en -producten betaald kunnen worden. Door onder andere inflatie kunnen de kosten voor deze diensten en -producten in de loop van de tijd stijgen.

Daarom kan bij het afsluiten van de uitvaartpolis aangegeven worden dat het bedrag in de polis jaarlijks verhoogd wordt met een bepaald percentage. Dat noemen we indexatie. Met indexatie wordt dus het risico verkleind dat het bedrag in de polis uiteindelijk te laag is om toekomstige prijsstijgingen op te vangen.

Ernstige ziekte en uw uitvaartverzekering

Als u ernstig ziek wordt en weet dat u niet lang meer zult leven, kunt u tot 50% van het door u verzekerde bedrag laten uitkeren in geld. Door de optie van voor-uitkering, kunt u bijvoorbeeld extra thuiszorg betalen of nog een laatste wens in vervulling laten gaan.

Kinderen gratis mee te verzekeren

Heeft u kinderen? U kunt hen tot het 21ste levensjaar gratis mee laten verzekeren. Dat is 3 jaar langer dan bij de meeste andere verzekeraars.

Voordelen Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering die past, nu en over 10 jaar

De uitvaartverzekering van Yarden past altijd bij uw wensen. Nu, maar ook nog over 10, 20 of 30 jaar. Gedurende de looptijd kunt u uw uitvaartverzekering bij Yarden namelijk altijd aanpassen aan uw uitvaartwensen op dat moment. Dat is handig omdat:

 • Als u ouder wordt, veranderen misschien uw uitvaartwensen
 • U kunt later beslissen hoe Yarden het door u verzekerde bedrag mag uitkeren
 • Wordt u ernstig ziek en heeft u niet lang meer te leven, dan kunt u tot 50% van het verzekerd bedrag eerder laten uitkeren

UITVAARTVERZEKERING AFSLUITEN

Handige documenten bij de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering

Downloads:
Polisvoorwaarden
Kernovereenkomst
Dienstverleningsdocument

Veelgestelde vragen


 • Op welke manier u uw verzekering ook afsluit, Yarden stelt altijd enkele gezondheidsvragen. Deze gezondheidsvragen dient u voor alle verzekerden, inclusief gratis meeverzekerde kinderen, te beantwoorden. Ieder kind is een aparte verzekerde.

  1. Bent u (de verzekerde) in de laatste 3 jaar behandeld voor een hartinfarct, herseninfarct, TIA, hersenbloeding of een geheel of gedeeltelijk afgesloten bloedvat in de buik of hals of benen?
  2. Bent u (de verzekerde) in de laatste 3 jaar behandeld voor een goedaardige of kwaadaardige vorm van kanker, een HIV-infectie, een psychiatrische ziekte of aandoeningen van de longen (behalve astma)?
  3. Heeft u (de verzekerde) een orgaantransplantatie ondergaan of staat verzekerde hiervoor op de wachtlijst, bent u bekend met een nieraandoening of een (aangeboren) hartaandoening, waarvoor operatie nodig is/was?

  Deze vragen zijn onderdeel van de medische acceptatie. U bent verplicht deze vragen volledig naar waarheid te beantwoorden. Anders kunnen we uw aanvraag helaas niet in behandeling nemen. Heeft u vragen over ons medische acceptatiebeleid? Neem dan contact met ons op.

 • Een uitvaartverzekering of uitvaartpolis is hetzelfde als een begrafenisverzekering of crematieverzekering. U verzekert zich hiermee tegen de kosten van uw uitvaart. Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo zijn er uitvaartverzekeringen waarbij het verzekerd bedrag na uw overlijden wordt uitgekeerd zodat uw nabestaanden uw gewenste uitvaart kunnen regelen.

  Er zijn ook uitvaartverzekeraars die een pakket aan uitvaartdiensten verzekeren. Dit noemt men een natura-uitvaartverzekering. Het is vaak een pakket met standaard diensten, waardoor er weinig keuzevrijheid is bij de invulling van de uitvaart.

  Een andere vorm is de natura-sommenverzekering, waarbij de uitvaartgerelateerde kosten worden vergoed aan de hand van ingediende facturen.

 • De flexibele uitvaartverzekering van Yarden geeft u alle keuzevrijheid. U kiest zelf op welke manier u uw verzekering laat uitkeren. Voor sommige mensen is het een geruststellende gedachte om te weten dat nabestaanden zich straks geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart. Uw nabestaanden krijgen hierdoor de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen. Het geeft u en uw naasten zekerheid.

  U kiest bij Yarden zelf hoe u het bedrag wilt laten uitkeren. Ook kiest u zelf de looptijd en het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. De premie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen.

 • De maandelijkse kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder meer afhankelijk van uw leeftijd op het moment van afsluiten, de hoogte van het verzekerd bedrag en de premielooptijd.

  De premielooptijd is de termijn waarin u alle verschuldigde premies voor de polis afbetaalt. Er zijn verschillende premielooptijden mogelijk bij Yarden: u kunt een uitvaartverzekering afsluiten met een premielooptijd van 10, 20 of 30 jaar, of u kiest voor een looptijd tot uw 65e of 85e levensjaar.

  Wilt u snel en gemakkelijk uw uitvaartkosten berekenen? Met de Yarden uitvaartkostencalculator weet u binnen een paar minuten hoeveel uw uitvaart ongeveer kost. Want als u nadenkt over uw eigen uitvaart, is er vast een aantal zaken dat voor u belangrijk is. Gaat uw voorkeur uit naar een begrafenis of crematie? Wilt u rouwkaarten laten versturen? Wenst u een speciale en persoonlijke kist? Misschien denkt u na over een koets als rouwvervoer tijdens uw uitvaart. Al deze opties zijn van invloed op de uitvaartkosten en voor iedereen anders en heel persoonlijk. Ieder mens is immers anders en uniek.

 • U betaalt (in de meeste gevallen) maandelijks een premie voor uw uitvaartverzekering. De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • uw leeftijd;
  • het aantal jaar dat u premie wilt betalen;
  • de hoogte van het verzekerd bedrag.

  De maandpremie voor uw Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Van Yarden. berekenen wij op basis van bovenstaande gegevens. U bepaalt zelf de invulling van uw afscheid en het verzekerd bedrag dat bij uw persoonlijke uitvaart past. Ook beslist u zelf hoe Yarden dit verzekerd bedrag uitkeert na uw overlijden.

 • Dat is afhankelijk van het door u gekozen verzekerde bedrag. Maar de polis vergoedt nooit meer dan het verzekerd bedrag.

 • Als u een uitvaartpolis bij een andere uitvaartverzekeraar heeft, dan is het goed om de voorwaarden bij deze uitvaartpolis te bekijken. Vaak is er sprake van een opzegtermijn. Heeft u vragen over het overstappen naar Yarden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden aanvragen, gaat snel en gemakkelijk online. U krijgt opties om de verzekering samen te stellen op basis van uw persoonlijke wensen.

 • De premie die u betaalt voor de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering, is afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld van uw leeftijd. Bereken hier uw premie voor een indicatie van de kosten.
 • Yarden heeft 1 uitvaartverzekering: de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Deze uitvaartverzekering is ook geschikt voor studenten. Hoe eerder je begint met een uitvaartverzekering, hoe lager je maandelijkse premie. Ben je dus student, dan is de maandelijkse premie voor een uitvaartverzekering nog erg laag.

 • Wanneer u uw kind aanmeldt bij Yarden, is uw kind tot zijn/haar 21ste levensjaar meeverzekerd op de polis van uw Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Uw kind is verzekerd voor hetzelfde verzekerd bedrag van de verzekeringnemer. Voor deze dekking hoeft u tot het 21ste levensjaar van uw kind geen premie te betalen.

 • Yarden biedt 1 polis aan: Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Wilt u deze uitvaartpolis afsluiten? Stel dan hier gemakkelijk uw uitvaartverzekering samen.

 • U kunt de samenstelling van uw Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden op ieder gewenst moment wijzigen. Zijn uw uitvaartwensen veranderd? Dan wilt u misschien ook uw verzekerd bedrag wijzigen. Bel ons dan op 0800 1292 om wijzigingen door te geven.
 • Een uitvaartpolis is feitelijk hetzelfde als een uitvaartverzekering. U sluit een uitvaartpolis af om de kosten van uw begrafenis of crematie te verzekeren. Zo krijgen uw nabestaanden alle rust en ruimte om afscheid van u te nemen. Zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de kosten van uw uitvaart. Uw uitvaartpolis dekt deze kosten geheel of gedeeltelijk.
 • Het maakt niet uit of u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden online of telefonisch afsluit. U kiest zelf wat u het prettigste vindt. Bekijk de mogelijkheden voor het afsluiten van uw uitvaartverzekering. U betaalt in alle gevallen een vast bedrag aan distributiekosten van € 59 per verzekerde. Als u kiest voor een persoonlijk adviesgesprek, betaalt u distributiekosten en advieskosten.

Uitvaart verzekeren bij Yarden

Een verzekering afsluiten bij Yarden is eenvoudig. U kunt online een Yarden uitvaartverzekering afsluiten, maar ook telefonisch via 0800 1292. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 20.00 uur en op zaterdag van 8.00 - 17.00 uur.

Uw uitvaart verzekeren?

Lees ook: