"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

okt

10

Orgaandonatie | Ineke Koedam in Meppel

Lezing

Veel aandacht gaat in de werving van orgaandonoren uit naar de medisch technische mogelijkheden en de emotionele kanten. Bent u al donor?

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Yardenhuis Reestborgh, Edison 1, 7942 DE Meppel

Gratis entree


Ben jij al donor? Met die vraag lijkt het volstrekt normaal om je organen af te staan en dat als je dat niet doet, je eigenlijk niet sociaal bent.

Maar wat betekent orgaandonatie voor de donor? En wat doet het met de naasten? Het registreren als donor doe je niet zomaar. Het is belangrijk om een bewuste en weloverwogen keuze te maken. Bij donoren leven vaak nog veel vragen en onbewuste bezwaren. Welke immateriële consequenties heeft orgaandonatie? Wat hebben wij nodig als we sterven? Geestelijk begeleider en oud hospicecoördinator Ineke Koedam bespreekt deze en nog veel meer vragen tijdens haar lezing.

Doelgroep

Iedereen die twijfels heeft zich te registreren als donor, vragen heeft rondom orgaandonatie en onzeker is over wat dit betekent voor het eigen sterfproces en voor de naasten.

Over de spreker

Ineke Koedam heeft sinds 2003 haar eigen praktijk Weerschijn voor sterven, afscheid en rouw. In 2016 richtte zij het Landelijk Expertisecentrum Sterven op. Zij is als adviseur verbonden aan de Stichting Bezinning Orgaandonatie. Ineke schreef o.a. ‘Een andere kijk op orgaandonatie. Verkenningen van het stervensproces’.

Komt u ook?

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De lezing wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen