"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

feb

4

Afscheid en rouw in verschillende culturen en religies | Almere

Lezing

RAB Flevoland en Crematorium Almere organiseren een presentatie om u voorlichting en inzicht te geven in afscheid-en rouwrituelen in diverse culturen. Deze presentatie zal gehouden worden door Dr. Ir. Yvon van der Pijl.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Begraafplaats en Crematorium Almere, Kruidenweg 3, 1312 SR Almere

Gratis entree


In onze multiculturele samenleving bestaan zeer uiteenlopende manieren om om te gaan met sterven, afscheid en rouw. In toenemende mate wekt dat de nieuwsgierigheid van zowel professionals als een breder publiek: de dood lééft in al haar facetten. Maar wat weten we nu eigenlijk en hoe kunnen we culturele diversiteit rondom de dood begrijpen? In deze lezing verkent Yvon van der Pijl uiteenlopende tradities en trends en gaan we in op de verschillen én overeenkomsten in onze multiculturele Nederlandse doodscultuur.

Yvon van der Pijl is Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Utrecht binnen de leergang Maatschappijwetenschappen - Culturele Antropologie.

Tijdens de lezing gaat Yvon van der Pijl in op de afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies. In Nederland leven mensen uit alle windstreken en met allerlei verschillende achtergronden samen. Ook in de zorg rond het levenseinde krijgen we te maken met deze diversiteit. Mensen in de uitvaartzorg, maar ook bijvoorbeeld de ouderenzorg, palliatieve zorg, rouwbegeleiding en onderwijs worden geconfronteerd met andere gebruiken en wensen. Dat roept allerlei vragen op over de beleving van leven en dood, gezondheid en ziekte, maar ook over passende begeleiding en bejegening.

Tijdens de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen