"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

dec

11

Afscheid en rouw in verschillende culturen en religies

Lezing

Yvon van der Pijl gaat in op de afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede

Gratis toegang


Tijdens de interactieve lezing gaat Yvon van der Pijl in op de afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies. In Nederland leven mensen uit alle windstreken en met allerlei verschillende achtergronden samen. Ook in de zorg rond het levenseinde krijgen we te maken met deze diversiteit. Mensen in de uitvaartzorg, maar ook bijvoorbeeld de ouderenzorg, palliatieve zorg, rouwbegeleiding en onderwijs worden geconfronteerd met andere gebruiken en wensen. Dat roept allerlei vragen op over de beleving van leven en dood, gezondheid en ziekte, maar ook over passende begeleiding en bejegening. Tijdens de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Over de spreker

Yvon van der Pijl is als Associate Professor Culturele Antropologie verbonden aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is Yvon verbonden aan de Multiculturele Leergang van Yarden. Voor meer informatie: www.uu.nl.

Komt u ook?

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De avond wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen