"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

okt

8

Afscheid en rouw in verschillende culturen en religies | Lelystad

Lezing

Cultureel antropologe Yvon van der Pijl geeft inzicht in de diversiteit in afscheids- en rouwrituelen en toont de verschillen en overeenkomsten in visies op leven en dood.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

MFC Dukdalf, Punter 35 27, 8242 EK Lelystad

Gratis entree


Sterven, afscheid en rouw kennen in onze multiculturele samenleving zeer uiteenlopende vormen en gebruiken. Wat weten we over deze diverse afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies? En hoe kunnen we hier meer over begrijpen?

Bij zowel een breed publiek als bij professionals ontstaat een toenemende belangstelling voor diversiteit rond het levenseinde. Bijvoorbeeld voor mensen in de uitvaartzorg, ouderenzorg, palliatieve zorg, rouwbegeleiding en onderwijs maken nieuwe gebruiken en wensen steeds meer een onderdeel uit van hun dagelijkse praktijk. Dat roept allerlei vragen op over de beleving van leven en dood, gezondheid en ziekte, maar ook over passende begeleiding en bejegening.

In deze lezing verkent Yvon van der Pijl uiteenlopende tradities en trends en gaat zij dieper in op de verschillen én overeenkomsten in onze multiculturele Nederlandse doodscultuur. Tijdens de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Netwerk Palliatieve Zorg

Yarden Flevoland en Netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost Flevoland slaan de handen ineen tijdens de week van de Palliatieve Zorg.

Het netwerk Palliatieve Zorg heeft als doel een kwalitatief goed aanbod van palliatieve zorg van op elkaar aansluitende voorzieningen te realiseren. Deze zorg is afgestemd op de behoefte  van de client en naaste. Meer  informatie hierover vindt u op: www.netwerkpalliatievezorg.nl/nof

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen