"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

sep

18

Brozer

Filmvoorstelling

Een realiteitsverhaal van vier zussen waarvan één zus, Muis (Leonora Pauw), wordt geconfronteerd met uitgezaaide kanker en niet meer beter wordt. De zussen proberen om te gaan met het feit dat zij ongeneeslijk ziek is.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Yardenhuis Gouwestreek, Goejanverwelledijk 6, 2806 NZ Gouda

Gratis toegang


Deze film is een drama van Mijke de Jong. Een bijzondere speelfilm, het vertelt een realiteitsverhaal van vier zussen waarvan één zus, Muis (Leonora Pauw), wordt geconfronteerd met uitgezaaide kanker en niet meer beter zou worden. De vier zussen proberen om te gaan met het feit dat één van hen nu ongeneeslijk ziek is geworden.

Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen Lian, Ted en Carlos. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt.

De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan en grip te krijgen op de vergankelijkheid. Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie, aangezien actrice Leonoor Pauw ook in werkelijkheid ongeneeslijk ziek was tijdens het draaien van deze film. Zij overleed op 21 mei 2013 aan de gevolgen van kanker.

Regie: Mijke de Jong
Duur: 79 minuten
Acteurs: Leonoor Pauw, Marnie Blok, Adelheid Roosen, Lieneke Le Roux, Mijke de Jong, Jolein Laarman, Ton Peters, Dorith Vinken, Ellen Havenith

Bespreking van de film

‘Brozer’ is niet alleen een film over de dood, maar gaat ook zeker over de veerkracht van het leven. De nalatenschap van Leonora berust zich erin zin te geven aan de ziekte die zoveel mensen het leven kost. De vragen waarmee naasten zitten, zullen voor menigeen herkenbaar in de oren klinken. Naast de absolute schoonheid heeft de film dus ook een therapeutisch effect. ‘Brozer’ is op meerdere vlakken een zeer imposante film.

Vereniging Yarden wil met deze film een eigentijdse omgang met afscheid, uitvaart en verliesverwerking bespreekbaar maken. Het betreft geen gewone filmavond want de bezoekers krijgen namelijk achteraf de gelegenheid om vragen te stellen aan Adelheid Roosen.

Komt u ook?

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen