"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

apr

23

Digitale erfenis, online nalatenschap en dierbare data | Emmeloord

Interactieve presentatie

Mag u met de vinger van een overledene zijn of haar telefoon ontgrendelen? Welke rechten hebben nabestaanden op abonnementen, accounts en e-mails van een overledene? Hoe zit het met de privacy na overlijden en wat kunt of moet u zelf nu al regelen voor als u er straks niet meer bent?

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Yarden Uitvaartcentrum 't Westerhuis in Emmeloord, Espelerlaan 69 A, 8302 DC Emmeloord

Gratis entree


Yarden - RAB Flevoland organiseert een presentatie over Digitale Nazorg. Deze presentatie zal gehouden worden door Sander van der Meer.

De ordner in de boekenkast van vroeger is verleden tijd. Al onze gegevens zijn opgeslagen in de cloud of op apparatuur. Hoe moet u, als nabestaande, abonnementen beëindigen van diensten waarvan u zelf niet eens het bestaan weet? En wat te doen met profielen op social media waar nog steeds 'leuke' berichten op binnen komen?

In Nederland overlijden ongeveer 350 mensen per dag van 18 jaar of ouder en vrijwel allemaal hebben zij een digitale nalatenschap.

Wie heeft er namelijk geen mobiele telefoon of computer?

Hoe kunt u, als nabestaande, toegang krijgen tot contacten, foto’s of noodzakelijke documenten als deze in de telefoon van de overledene beveiligd zijn met een wachtwoord?

En hoe kunnen nabestaanden on- en offline diensten, social media, abonnementen en nieuwsbrieven beëindigen als zij niet eens weten of daar gebruik van is gemaakt, laat staan de gebruikersnamen en wachtwoorden daarvan kennen? 

Digitale Nazorg is ontstaan uit de ervaring van enkele forensische rechercheurs die dagelijks te maken krijgen met een overlijden in allerlei vormen (natuurlijk overlijden, ongeluk, suïcide, moord- en doodslag).

Behalve bij strafrechtelijke onderzoeken bij opsporingen, bestond er geen betrouwbare instantie met high-tech apparatuur en kennis om nabestaanden te helpen met het verkrijgen van dierbare- en noodzakelijke informatie, aanwezig op apparatuur van de overledenen.

In 2017 is Digitale Nazorg tweede geworden bij de Yarden Afscheidsprijs (Juryprijs).

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die gebruik maakt van een mobiele telefoon, laptop, desktop, iPad en social media.

Sander van der Meer heeft ruime ervaring als forensische ICT-specialist voor de overheid en innovator in diverse projecten. Hij is als "digital life professional” begonnen met de unieke dienstverlening Digitale Nazorg.

U bent van harte welkom.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen