"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

mei

17

Rouw van broers en zussen

Lezing

Het verlies van een broer of zus. Het overkomt velen, maar toch is voor dit verdriet weinig aandacht.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Yarden Epe, Stationsstraat 29, 8161 CP Epe

Gratis toegang


Het verlies van een broer of zus. Het overkomt velen, maar toch wordt er nauwelijks over gesproken. Want alle aandacht gaat doorgaans uit naar de ouders, partner en/of kinderen van de overledene. Niet voor niets worden broers en zussen in Amerika 'vergeten rouwenden' genoemd. Minke Weggemans doorbreekt dat stilzwijgen met een bijzondere lezing over de rouw van deze vergeten groep.

Wat haar lezing zo anders maakt dan andere lezingen over rouwverwerking is dat deze avond de rouw van broers en zussen centraal staat. Hun verhalen komen op zichzelf te staan, los van de rouw van andere familieleden om dezelfde persoon. De lezing biedt broers en zussen de gelegenheid om zelf te ontdekken dat hun rouwproces niet vanzelfsprekend aandacht krijgt. Ook leren zij dat ze zich als het ware eerst rouwgrond moeten verwerven voordat ze het verlies een plaats kunnen geven. En dat laatste is voor hen van levensbelang: een onverwerkt verlies kan immers het hele gezin en zelfs volgende generaties beïnvloeden.

Omgaan met rouwende broers en zussen

De lezing is niet alleen gericht op rouwende broers en zussen. Ook voor anderen is de lezing interessant, omdat ze deze avond het verlies ook eens door de bril van de broers en zussen te zien krijgen. Zo leren zij hoe ze aandacht kunnen besteden aan rouwende broers en zussen en hoe zij hiermee om kunnen gaan.

Over Minke Weggemans

Minke Weggemans is rouw- en stervensbegeleider en (pastoraal) therapeut. Zij heeft een drieluik geschreven over rouw van broers en zussen: Broederziel alleen? (2005), Rouw in de zijlijn (2008) en Broers rouwen ook (2009).

Komt u ook?

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.


Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur