"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

nov

23

Erfrecht, levenstestament en uitvaartwensen & theatervoorstelling

Lezing/theatervoorstelling

Misschien is het testament en regelen van praktische zaken rondom overlijden niet een onderwerp wat u bezighoudt, maar voor uw nabestaanden wel van groot belang. Tijdens de theatervoorstelling 'In de gloria' wordt een pittig thema luchtig onder de aandacht gebracht.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 13.00 uur
  • Aanvang activiteit 13.30 uur
  • Einde activiteit 17.00 uur

Dolfinarium, Strandboulevard Oost 1, 3841 AB Harderwijk

Gratis toegang


De ontvangst is in een bijzondere ruimte waar u zicht heeft op de dolfijnen en kunt genieten van hun capriolen. Dolfijnen leven in groepsverband en kennen ook rouw bij verlies, een medewerker van het Dolfinarium vertelt er meer over.

Vervolgens zal notaris mr. Guido van den Bos uitleg geven over het huidige erfrecht en (levens)testament en al uw vragen beantwoorden. Daarna volgt de bijzondere theatervoorstelling ‘Lang zullen ze leven - in de Gloria’.

Over de voorstelling

‘In de Gloria’ is een intieme theatervoorstelling over de dood. Het enige dat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan. En toch hebben we het er niet vaakover. Angst voor de dood komt veel voor. Wat als we die angst onder ogen zoudenzien? En waarom hebben we het liever niet over de dood?

Met deze voorstelling willen Yarden en Theatergroep Bint mensen - in het bijzonder ouderen - met elkaar in gesprek gaan over de dood. Een pittig thema wordt luchtig onder de aandacht gebracht en kan ouderen inspireren met elkaar en/of met hun (klein)kinderen in gesprek te gaan over de dood.

Afscheidsprijs

Eerder won Bint met het project ‘Lang zullen ze leven’ de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken.

Vanaf 13.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie/thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wilt u zich voor 22 november a.s. aanmelden via onderstaand formulier vanwege het aantal beschikbare plaatsen? Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Elga de Brave van Yarden & de Brave Uitvaartzorg: 06 3337 4994.

Route naar en parkeren bij het Dolfinarium

Het bezoekersseizoen is voorbij, officieel is het Dolfinarium dus gesloten. Speciaal voor onze bijeenkomst is een deel van het Dolfinarium geopend.
Voer in uw navigatie het adres ‘Strandboulevard Oost’ in. Negeer de verwijzingen naar de parkeerterreinen (bijvoorbeeld P2). Rijd door tot u vlak bij de koepel van het Dolfinarium bent.

Er zijn werkzaamheden rond het Dolfinarium. U komt over een onverharde weg aanrijden.

Heeft u het Dolfinarium recht voor u? Dan heeft u de keuze tussen links- of rechtsaf slaan. Aan de linkerkant zijn een aantal parkeerplaatsen, waaronder invalidenparkeerplaatsen. Het is mogelijk om een rolstoel van het park te gebruiken: hiervoor is een € 1-munt nodig.
Rechtsaf, op de Strekdam, vindt u parkeerplaatsen links om de hoek.
De ingang van het Dolfinarium is links van de koepel. Dit is een stukje lopen vanaf het parkeerterrein op de Strekdam. Afhankelijk van het weer, denkt u er aan een paraplu mee te nemen, omdat we ook door het park lopen.

De bijeenkomst wordt u aangeboden door Vereniging Yarden en Yarden & de Brave Uitvaartzorg.


Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur