"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

mrt

10

Forensische pathologie | Frank van de Goot | Lelystad

Lezing

Patholoog Frank van de Goot geeft uitleg over het ter beschikking stellen van een lichaam aan de wetenschap.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur

Yardenhuis van Lelystad, Oostranddreef 1, 8212 AZ Lelystad

Gratis entree


Yarden - RAB Flevoland en Crematorium Lelystad organiseren een lezing over Forensische pathologie. Deze lezing zal gehouden worden door Frank van de Goot, Forensisch patholoog.

Met het diploma basisarts kun je alle kanten op; van geriater tot neonatoloog, van onderzoeker tot traumatoloog. Frank van de Goot koos voor de forensische pathologie.

Frank van de Goot was ongeveer 15 jaar, zat in de derde klas van de LTS en wilde opeens perse forensisch patholoog worden. Om zijn doel te bereiken haalde Van de Goot diverse diploma’s zoals  het hoger laboratorium onderwijs, en studeerde geneeskunde aan VUmc,  om zich vervolgens te specialiseren in de pathologie. Aansluitend richtte hij zijn eigen Centrum voor Forensische Pathologie (CFP) op. Daarnaast houdt hij zich bezig met forensisch dierenonderzoek op verwaarloosde en mishandelde dieren.

Zijn voldoening haalt hij uit het feit dat hij nabestaanden kan vertellen waaraan hun dierbare is overleden, of meer zekerheid kan geven over de doodsoorzaak.  Mede hierom wil hij het grote publiek erop wijzen dat men een obductie ‘gewoon kan aanvragen via de huisarts’, maar ook collega’s in de zorg doordringen van het belang ervan. “Er is zo weinig aandacht voor het onderwerp doodsoorzaak. Ja, ik ben obductiepatholoog, maar ik ben óók neuropatholoog. Een flink deel van mijn tijd werk ik met hersentumoren. Obductiepathologie is een specialisme.”

 

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen