"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

nov

5

Lena in een lijstje

Theatervoorstelling

Lena in een Lijstje: een vrolijke kindervoorstelling over de dood én het leven, gemaakt voor kinderen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 10.45 uur
  • Aanvang activiteit 11.15 uur
  • Einde activiteit 13.15 uur

Theater De Kik, Dorpsstraat 39, 6661 EG Elst

Gratis entree


‘Lena in een Lijstje’ is een vrolijke kindervoorstelling over de dood. Vrolijk én verdrietig én grappig én mooi. De dood hoort bij het leven. Drie vriendinnen spelen op een rommelzolder. Lena en haar twee vriendinnen ervaren, bevragen en onderzoeken hoe het is als jijzelf of als iemand in je omgeving dood gaat. Hoe ziet jouw ‘hemel’ eruit? Waar ga je naartoe als je dood bent? Welke herinneringen neem je mee? Wat voel je als iemand uit je omgeving er niet meer is?

Met behulp van spel, dans en muziek wordt geprobeerd deze vragen in kaart te brengen. Die vragen over de dood kunnen wij ook niet beantwoorden, maar we kunnen het er wel over hebben met elkaar. Met ‘Lena in een Lijstje’ willen we de dood een onderwerp van gesprek laten zijn. Elk kind heeft vragen over de dood én elk kind heeft antwoorden. Iedereen en niemand weet wat er met je gebeurt of waar je naar toe gaat. Het is een gesprek waarbij verdriet, boosheid, vrolijkheid en optimisme naast elkaar mogen bestaan.

Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden. Op deze manier krijgen de kinderen de mogelijkheid om te kunnen reageren op wat ze gezien hebben. Bij het nagesprek zal één van de spelers en/of de educatiemedewerker aanwezig zijn.

Voor meer informatie en de reacties van anderen over de voorstelling: www.theatergroepjut.nl.

Komt u ook?

De voorstelling is bedoeld voor groep 7 & 8 van de basischool. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden via onderstaand formulier is gewenst. De voorstelling wordt u aangeboden door Vereniging Yarden en Theatergroep Jut.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen