"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

mei

15

Leven in het zicht van de dood

Lezing

Voormalig coördinator hospice en auteur Jacinta van Harteveld geeft inzicht in verbale en non-verbale voortekenen van een naderende dood. Zij vertelt hoe naasten of zorgverleners in de belevingswereld van de stervende kunnen meegaan, zodat deze zich beter begrepen en ondersteund voelen.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.30 uur
  • Aanvang activiteit 20.00 uur
  • Einde activiteit 22.00 uur

De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JG Bilthoven

Gratis toegang


Hoe reageer je als iemand op zijn sterfbed naar zijn jas en schoenen vraagt omdat hij ‘op reis moet’? Het kan een teken zijn dat die persoon in de war is, maar de kans is groot dat hij of zij zich voorbereidt op zijn laatste reis. Tijdens haar lezing vertelt voormalig coördinator hospice en auteur Jacinta van Harteveld over deze en andere voortekenen van naderend sterven, zoals spreken in beeldentaal, intens dromen, een veranderende tijdsbeleving en de onrust voor het sterven. Vaak hebben die beelden en dromen te maken met het op reis gaan. Als naasten of zorgverleners deze voortekenen herkennen en meegaan in de belevingswereld van de stervende, kunnen zij betere ondersteuning bieden. En zal de stervende zich meer begrepen en minder machteloos en alleen voelen.

Komt u ook?

Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Vereniging Yarden en Yarden & Geersing Uitvaartzorg.


Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur