"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

mrt

10

Ik zet mijn masker af ... | Haarlem

Lezing

Elke school krijgt weleens te maken met rouw en verdriet. Jongeren vertellen op dinsdag 10 maart hun persoonlijke verhaal en zetten hun masker af.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.00 uur

Yarden Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271, 2026 BJ Haarlem

Gratis entree


Als jongeren een dierbare verliezen, willen ze niet anders behandeld worden dan leeftijdsgenoten. Het verdriet houden ze voor zichzelf en ze zetten tijdens schooluren een masker op. Toch voelen ze zich van binnen anders. Ze zijn op zoek naar aandacht en begrip. Dat zegt Gertie Mooren, rouwtherapeut. Maar hoe gaat u als school hiermee om?

Jongeren vertellen

Tijdens de thema-avond Jeugd en Rouwverwerking op dinsdag 10 maart a.s. geeft Gertie Mooren een lezing ‘Ik zet mijn masker af…’. Haar lezing wordt ondersteund door jongeren die hun persoonlijke verhaal vertellen. Zij zetten hun masker af voor het publiek. Hoe voelden zij zich bij het verlies van hun dierbare? Hoe ging de omgeving om met hun rouwproces? En hoe zijn zij omgegaan met hun gevoelens?

Ik voelde me eenzaam en verdrietig. Niemand zag hoe slecht het met me ging. Zelf vertelde ik het ook niet. Loes (21)

Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van een kop koffie/thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen