"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

nov

18

Muziek bij afscheid

Lezing

Thema-avond over de invloed van muziek bij een afscheid. Pianiste Annelies Heldoorn en zangeres Christien van Helden laten horen wat de muzikale mogelijkheden bij het afscheid van een dierbare.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 14.00 uur
  • Aanvang activiteit 14.30 uur
  • Einde activiteit 16.30 uur

Kruisherenkapel, Lieve Vrouwenplein 44, 5401 AS Uden

Gratis toegang


Samen met Kindt Uitvaartzorg organiseert Vereniging Yarden een thema-avond ‘Muziek bij afscheid’. Tijdens een interactieve avond in de Kruisherenkapel in Uden laten pianiste Annelies Heldoorn en zangeres Christien van Helden horen wat de muzikale mogelijkheden bij het afscheid van een dierbare. De aanwezigen mogen ook zelf ideeën aandragen.

De taal van muziek

Muziek zegt veel en kan een belangrijke rol spelen tijdens een afscheidsbijeenkomst. Teksten van liedjes zijn een manier om te zeggen wat je je van de overledene wilt herinneren. De muziek kan ook een uiting zijn van hoe je je voelt. Het kan je troosten op het moment dat je het heel erg moeilijk hebt. De klanken kunnen emoties oproepen en herinneringen naar boven halen.

Welke muziek wil je bij je afscheid?

Wat doet muziek met je en hoe werkt het in je hersenen? Waarom kiezen we vaak dezelfde soort muziek bij een afscheid? Welke muziek zou je zelf graag willen bij je afscheid? Allemaal vragen die deze avond aan bod kunnen komen. Yarden wil de dood bespreekbaar maken en mensen bewust maken van de impact van muziek bij een ingrijpende gebeurtenis. Uw inbreng op deze avond is van harte welkom.

Wie is Annelies Heldoorn?

“Vanaf kleins af aan vind ik het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Ik ben rond mijn achtste begonnen met klassieke muziek. Op het “Van Maerlant” werd het al gauw duidelijk dat ik hierin verder wilde. Van daaruit ben ik mee gaan doen aan verschillende muziekavonden en speelde ik in verschillende bandjes. Mijn interesse ging in eerste instantie uit naar popmuziek, maar inmiddels is ‘lichte muziek’ een betere benaming. Het is heerlijk om hiermee in mijn pianospel te experimenteren, verschillende stijlen uit te proberen en er zelf dingen bij te verzinnen.”

Wie is Christien van Helden?

Christien van Helden zingt graag ballads in de stijl van één van haar favoriete zangeressen Billie Holiday. De tekst, de melodie en de sfeer van een lied moeten haar aanspreken. Het vertellen van een verhaal is voor haar het allerbelangrijkste; “Weten en voelen wat je zingt!”. “Ik zoek in mijn gedachten en herinneringen naar het juiste gevoel dat bij de tekst hoort”.

Komt u ook?

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om uw aanmelding te bevestigen