"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

mrt

14

Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind| Daan Westerink

Lezing

Het gaat er niet om wat je zegt tegen ouders van een overleden kind (en de eventuele grootouders en broertjes of zusjes), het gaat er om dat je er bent.

AANMELDEN
  • Zaal open vanaf 19.30 uur
  • Aanvang activiteit 20.00 uur
  • Einde activiteit 22.00 uur

Kerk van Engelbert, Engelberterweg 39, 9723 EJ Groningen

Gratis toegang


Juist in tijden van verlies heb je je vertrouwde omgeving zo nodig. Nabestaanden willen gezien worden, aangesproken worden, gehoord worden. Kom dus dichterbij, voel je uitgenodigd, wees niet bang of voorzichtig. Je aanwezigheid is zo gewenst. Het is jammer als door misverstanden families en vrienden uit elkaar groeien en door onmacht of conflicten het contact verwatert, of definitief verbroken wordt. Het gaat er niet om wat je zegt tegen ouders van een overleden kind (en de eventuele grootouders en broertjes of zusjes), het gaat er om dat je er bent.

Maar hoe doe je dat, contact met elkaar blijven houden? En wat en wie heb je daarbij nodig? Tijdens deze interactieve avond is er veel gelegenheid tot het delen van eigen ervaringen en het stellen van vragen.

Gedicht

Noem mij, bevestig mijn bestaan,
Laat mijn naam zijn als een keten.
Noem mij, noem mij, spreek mij aan,
o, noem mij bij mijn diepste naam.

Voor wie ik liefheb, wil ik heten.

Neeltje Maria Min

De laatste regels uit het gedicht van Neeltje Maria Min raken de kern het boek dat Daan Westerink samen met Marinus van den Berg schreef, met teksten voor en over (groot-)ouders van een overleden kind.  Het is belangrijk dat ouders, en grootouders, broertjes en zusjes ondersteund worden door een betrokken omgeving, die contact blijft zoeken en de namen blijft noemen van de overleden kinderen, groot en klein, die gemist blijven worden. Daardoor blijven zij aanwezig, worden de sporen van de liefde voor overleden zonen en dochters zichtbaar. Maar niet alleen de namen van overleden kinderen mogen genoemd blijven worden door de omgeving. Noem mijn naam roept ook op om broers, zussen, ouders, grootouders, vrienden, partners van overledenen aan te spreken. 

Over de spreker

Daan Westerink (1968) is een veelgevraagd spreker, rouwdeskundige, journalist, docent en onderzoeker. Ze studeerde journalistiek en pedagogiek. In september 2016 verscheen haar laatste boek ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind.’ Samen met pastor Marinus van den Berg tekende ze de verhalen op van vele ouders en grootouders van een overleden kind. Andere boeken van haar zijn ‘Verder zonder jou’ waarin jongeren vertellen hoe zij verder gingen na de dood van een dierbare, en ‘Leven zonder ouders’, waarin volwassenen vertellen hoe het was om op jonge of latere leeftijd een ouder te verliezen. Voor het EO-platform ‘Ik Mis Je’ schrijft Westerink verhalen over mensen die een dierbare verloren. Haar grote kennis en ervaring rondom verlies en rouw geeft zij als docent en trainer graag door. Voor meer informatie www.daanwesterink.nl.

Komt u ook?

Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De avond wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur