"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

Nazorg bij overlijden

Verder na een afscheid

Een verlies is heel ingrijpend. Iedereen gaat er op een andere manier mee om. De rouw begint voor veel nabestaanden pas na de uitvaart. Juist als de aandacht van anderen en de grootste drukte voorbij zijn, is het verlies extra voelbaar. We willen u graag ook na het afscheid verder helpen. Dat kan praktische hulp zijn als het opruimen van de kleding of een training Mindfulness waarbij u leert te ontspannen in deze stressvolle tijd.

Hulp na afscheid

Ook na een afscheid staan wij graag voor u klaar. Onze nazorgconsulenten bieden steun bij de verwerking van verdriet. Zij hebben veel ervaring met het voeren van gesprekken en het begeleiden van mensen in zo’n situatie. En onderzoeken of eventueel professionele hulp nodig is of helpen hen voorzichtig de draad weer op te pakken. Heeft u ons nodig? Dan zijn wij er voor u.

Hulp bij leegruimen huis

Het opruimen van een woning na overlijden van een dierbare is vaak een moeilijke, emotionele zaak. Wilt u hulp bij het leegruimen van het huis? Maak dan gebruik van de verhuisservice van Ontzorgd Verhuizen. Uw eigen verhuisregisseur neemt u alles uit handen, zodat u tijd heeft om afscheid te nemen en te rouwen. Is er geen tijd om de inboedel van de overledene meteen uit te zoeken? Dan slaat Ontzorgd Verhuizen de spullen veilig en verwarmd op en kunt u later de eigendommen op uw gemak uitzoeken.

Alles verliep deskundig en zorgvuldig. Ik ben heel tevreden omdat het goed en snel verlopen is terwijl wij nergens omkijken naar hadden."

Lees meer over de hulp van Ontzorgd Verhuizen bij het leegruimen van een huis van een overleden dierbare.

Praten over verlies

Verlies kent vele vormen. Het is niet alleen een dierbare die sterft, maar ook het verlies van gezondheid, werk of een relatie. Erover praten kan helpen bij de verwerking. Heeft u behoefte om met iemand anders over verlies te praten? Dan kunt u terecht bij de anonieme chat Praten over verlies. U kunt uw vragen stellen en hart luchten bij deskundige vrijwilligers.

Fijn om te kunnen chatten en gehoord te worden. Ik sta er niet alleen voor."

Lees meer over onze chat Praten over verlies.

Stress na een verlies

Na een ingrijpend verlies, is het voor sommige nabestaanden heel moeilijk om de draad weer op te pakken. Het is ook niet niks wat er gebeurd is. We merken dat veel mensen behoefte hebben om zich te ontspannen en even de stress van het verlies te vergeten. Met onze partner StressWise verzorgen we door het hele land trainingen, psychologische hulp, therapie of mindfulness. Stress bij tegenslag en verlies is heel normaal is en hoort bij het leven. Mindfulness helpt om meer grip te krijgen op het leven. Kennismaken is kosteloos en vrijblijvend.

Lees meer over hoe StressWise u kan helpen na een verlies.

Bemiddeling

Een goed opgesteld testament, juridisch en fiscaal, is geen garantie voor een soepele afwikkeling van een nalatenschap. Naast de juridische en fiscale kanten van een erfenis spelen familiebanden en emoties vaak een grote rol. Kwesties worden op scherp gezet en de gemoederen kunnen hoog oplopen. De nalatenschapsmediator kan u helpen bij het afwikkelen van een nalatenschap. Hij kan ervoor zorgen dat de afhandeling probleemloos gebeurt.

Vind meer informatie over Bemiddeling bij nalatenschap op resultmediation.nl

Bijeenkomsten, concerten en theater

Vaak helpt contact met lotgenoten bij het verwerken van verlies. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten over rouw, verliesverwerking en nalatenschap. Naast allerlei tips van deskundigen, komt u in contact met andere mensen die in dezelfde situatie zitten als u. Ook organiseren we film- of theatervoorstellingen, lezingen en herdenkingsconcerten of herdenkingsbijeenkomsten op verschillende locaties door het land.

Bekijk de Yarden agenda voor ons programma bij u in de buurt.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Waardig afscheid nemen met kaarslicht

Vereniging Yarden

Vereniging Yarden heeft als doel om u voor, tijdens en na de uitvaart zo goed mogelijk te helpen, ondersteunen en te inspireren. Hiervoor organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks ruim 100 activiteiten.

Lees meer