"Onze vereniging is springlevend,


laten we dat samen zo houden!"

"Onze vereniging is springlevend,


laten we dat samen zo houden!"

Nazorg

De vrijwilligers van Yarden zijn actief in heel Nederland. Zo is er altijd vrijwilligerswerk in de buurt mogelijk. Interesse in een vrijwilligersfunctie bij Yarden? We hebben vrijwilligersfuncties op 3 gebieden, namelijk binnen Bestuur, Voorlichting en op het gebied van Nazorg. Lees hier meer over vrijwilligerswerk in nazorg.

  Wij zijn er in tijden dat nabestaanden het moeilijk hebben. We ondersteunen, sturen waar het gewenst is en laten los waar het kan. Wil jij hulp bieden bij rouwverwerking en het verlies van nabestaanden dragelijker maken? Overweeg dan een vrijwilligersfunctie in nazorg.

  Praten over Verlies

  Praten over Verlies is een chatplatform waar deelnemers 365 dagen per jaar een gesprek over hun verlies kunnen komen voeren. Anoniem, veilig en wanneer het de deelnemer uitkomt. De gesprekken zijn met [vaak] ervaringsdeskundige, getrainde en betrokken vrijwilligers.

  Om de gewenste openingstijden van de chat te kunnen waarborgen, zoeken we vrijwilligers die hier een training voor willen volgen en die zich vier keer per maand, tussen 16 en 22 uur vanaf huis 3 uur willen inzetten om deelnemers te woord te staan die hun verhaal willen doen!

  Wat biedt Praten over Verlies?

  • Een diepgaande training over (online) gespreksvoering en verlies door een psycholoog en ervaren vrijwilliger en trainer van Praten over Verlies.
  • De mogelijkheid om vanuit huis boeiende gesprekken te voeren met deelnemers (4 diensten van 3 uur per maand, zelf in te plannen, gemiddeld eens per week).
  • Een betrokken groep collega's die regelmatig bijeenkomen voor intervisie en deskundigheidsbevordering.
  • Een koppeling met een buddy, een ervaren vrijwilliger die je ondersteunt en praktische, maar ook inhoudelijke vragen kan beantwoorden.

  Wat vragen we?

  • Interesse in gesprekken voeren over de dood en verlies in het kader van nazorg.
  • Bereidheid om te leren over online gespreksvoering.
  • Bereidheid om rondom de training enkele uren per week te committeren aan oefengesprekken en wat leeswerk.
  • Computerkennis is geen must, het gebruik van de diverse programma's is niet moeilijk.

  Verlies is er in vele vormen: een dierbare sterft, je verliest je gezondheid, je werk, je relatie, je droom. Wat het ook is: je rouwt. Praten over je verlies kan je helpen en steun geven in je rouwperiode. Je verdriet kan je overvallen, soms weet je dan niet goed bij wie je terecht kunt met je verhaal of kun je de woorden niet vinden. Dan is het fijn om anoniem met een vrijwilliger te kunnen chatten. Met jou?

  Lees meer over Praten over verlies

  Wilt u zich ook inzetten voor Yarden?

  Wilt u Yarden ook ondersteunen? En bijdragen aan betere verliesverwerking? Samen geven we mensen een beter afscheid.

  Word vrijwilliger


  Yarden werkt veel met vrijwilligers

  Ook vrijwilliger worden?

  Voor meer informatie of om u meteen aan te melden als vrijwilliger, stuurt u een e-mail naar wordvrijwilliger@yarden.nl.

  Waardig afscheid nemen met kaarslicht

  Vereniging Yarden

  Vereniging Yarden is dé wegwijzer voor alles rondom de dood: het online startpunt voor informatie, inspiratie, vragen en hulp voor alle zaken die met de dood te maken hebben.

  Bezoek onze website