"Onze vereniging is springlevend,


laten we dat samen zo houden!"

"Onze vereniging is springlevend,


laten we dat samen zo houden!"

Uitvaartconsulent, iets voor u?

Als uitvaartconsulent geeft u individuele voorlichting over uitvaartmogelijkheden en helpt u mensen hun uitvaartwensen in kaart te brengen. Door doordacht keuzes te maken over het afscheid, kunnen zij de uitvaart met een gerust hart overlaten aan hun naasten. Als uitvaartconsulent heeft u dus een mooie, dankbare functie. Iets voor u? Yarden heeft in heel Nederland vacatures voor vrijwillige uitvaartconsulenten.

De uitvaartconsulent geeft individuele voorlichting over uitvaartmogelijkheden, inventariseert uitvaartwensen en begeleidt mensen desgewenst bij het vastleggen van hun wensen voor de uitvaart. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het invullen van het uitvaartwensenformulier.

Meld u aan

Taken uitvaartconsulent

Als uitvaartconsulent bent u onze regionale uitvaartspecialist. U bent bijvoorbeeld goed op de hoogte van alle mogelijkheden op het gebied van uitvaarten (via Yarden en andere ondernemers) in uw regio. Het draait om de behoeften van mensen en de wensen voor hun uitvaart. Daar probeert u tijdens het 1e contact dan ook achter te komen. Het doel is om 2 tot 4 gesprekken per week te voeren. Deze plant u zelf in en rondt u ook administratief (digitaal) af.

Eigenschappen uitvaartconsulent

Het werk van een uitvaartconsulent begint bij goed luisteren. We vragen daarom dat u communicatief sterk bent en in staat bent om een eigen netwerk op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast bent u representatief, maakt u duidelijke afspraken en werkt u altijd zorgvuldig en discreet. Om deze functie goed uit te voeren, is MBO werk- en denkniveau vereist. Ook moet u bereid zijn om opleidingen en trainingen te volgen.

Belangrijk om te weten

Als uitvaartconsulent gaat u als vrijwilliger aan de slag in een bedrijfsmatige omgeving. Daar horen ook periodiek overleg en voortgangsgesprekken met een relatiemanager bij. Uw werktijden zijn afhankelijk van de gespreksaanvragen en uw deelname aan regionale en landelijke bijeenkomsten. Al onze vrijwillige uitvaartconsulenten dienen lid te zijn van de Vereniging Yarden.

Aan de slag als uitvaartconsulent

Besef dat u als vrijwilliger in een bedrijfsmatige omgeving aan de slag gaat. Daar hoort ook periodiek overleg bij, en functioneringsgesprekken met een relatiemanager. Uw werktijden zijn afhankelijk van de gespreksaanvragen en uw deelname aan regionale en landelijke bijeenkomsten. Al onze vrijwilligers moeten lid zijn van de Vereniging Yarden. Bent u dat nog niet?

Meld u aan als vrijwilliger


Yarden werkt veel met vrijwilligers

Ook vrijwilliger worden?

Voor meer informatie of om u meteen aan te melden als vrijwilliger, stuurt u een e-mail naar wordvrijwilliger@yarden.nl.

Waardig afscheid nemen met kaarslicht

Vereniging Yarden

Vereniging Yarden heeft als doel om u voor, tijdens en na de uitvaart zo goed mogelijk te helpen, ondersteunen en te inspireren. Hiervoor organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks ruim 100 activiteiten.

Lees meer