"Onze vereniging is springlevend,


laten we dat samen zo houden!"

"Onze vereniging is springlevend,


laten we dat samen zo houden!"

Voorlichting

De vrijwilligers van Yarden zijn actief in heel Nederland. Zo is er altijd vrijwilligerswerk in de buurt mogelijk. Interesse in een vrijwilligersfunctie bij Yarden? We hebben vrijwilligersfuncties op 3 gebieden, namelijk binnen Bestuur, Voorlichting en op het gebied van Nazorg. Lees hier meer over vrijwilligerswerk op het gebied van voorlichting.

  Een belangrijke doel van Yarden is de dood bespreekbaar maken. Als uitvaartconsulent geef je individuele voorlichting over uitvaartmogelijkheden en help je mensen hun uitvaartwensen in kaart te brengen. Door doordacht keuzes te maken over het afscheid, kunnen zij de uitvaart met een gerust hart overlaten aan hun naasten. Als uitvaartconsulent heb je dus een mooie, dankbare functie. Iets voor jou? Yarden heeft in heel Nederland vacatures voor vrijwillige uitvaartconsulenten.

  De uitvaartconsulent geeft individuele voorlichting over uitvaartmogelijkheden, inventariseert uitvaartwensen en begeleidt mensen desgewenst bij het vastleggen van hun wensen voor de uitvaart. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het invullen van het uitvaartwensenformulier.

  Wat komt erbij kijken

  Als uitvaartconsulent ben je onze regionale uitvaartspecialist. Jij bent bijvoorbeeld goed op de hoogte van alle mogelijkheden op het gebied van uitvaarten in jouw regio. Het draait om de behoeften van mensen en de wensen voor hun uitvaart. Daar probeer je tijdens het 1e contact dan ook achter te komen. Het doel is om 2 tot 4 gesprekken per week te voeren. Deze plan je zelf in en rond je ook administratief (digitaal) af.

  Kenmerkend voor jou

  Het werk van een uitvaartconsulent begint bij goed luisteren. We vragen daarom dat jij communicatief sterk bent en in staat bent om een eigen netwerk op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast ben je representatief, maak je duidelijke afspraken en werk jij altijd zorgvuldig en discreet. Om deze functie goed uit te voeren, is MBO werk- en denkniveau vereist. Uiteraard ben jij bereid om opleidingen en trainingen te volgen. Periodiek overleg en voortgangsgesprekken met een coördinator horen er ook bij.

   Meer over Yarden uitvaartconsulenten

   Wilt u zich ook inzetten voor Yarden?

   Wilt u Yarden ook ondersteunen? En bijdragen aan betere verliesverwerking? Samen geven we mensen een beter afscheid.

   Word vrijwilliger


    Yarden werkt veel met vrijwilligers

    Ook vrijwilliger worden?

    Voor meer informatie of om u meteen aan te melden als vrijwilliger, stuurt u een e-mail naar wordvrijwilliger@yarden.nl.

    Waardig afscheid nemen met kaarslicht

    Vereniging Yarden

    Vereniging Yarden heeft als doel om u voor, tijdens en na de uitvaart zo goed mogelijk te helpen, ondersteunen en te inspireren. Hiervoor organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks ruim 100 activiteiten.

    Lees meer