"Mijn kleinzoon legde zijn tekening


op de kist van oma. Wat was ik trots."

"Mijn kleinzoon legde zijn tekening


op de kist van oma. Wat was ik trots."

Waarom is een goed afscheid zo belangrijk?

Afscheid nemen betekent voor iedereen iets anders. Elke dag weer als wij nabestaanden bijstaan tijdens het afscheid van hun dierbaren, ervaren we dit. Wij geloven dat elk mens een betekenisvol en persoonlijk afscheid verdient.

Kinderen betrekken bij uitvaart

Kinderen beleven een uitvaart anders dan volwassenen. Het helpt bij hun eigen verwerking en de verwerking van volwassenen om kinderen te betrekken bij de uitvaart van opa of oma. Daar putten niet alleen kinderen troost uit, maar ook ouders en grootouders.

Mijn kleinzoon werd door de mevrouw van Yarden opgetild en legde zijn tekening op de kist van oma. Wat was ik trots op hem.

Leren over leven en dood

Alle kinderen krijgen te maken met de dood. Of dit nu een huisdier is, iemand uit de buurt of een familielid. Met het onderwijsproject 'Leven en dood van de olifant en Zoo' laat Vereniging Yarden in samenwerking met olifantenkenner Marjo Hoedemaker kinderen spelenderwijs leren over leven, dood en afscheid.

De excursie is bedoeld voor kinderen van de bovenbouw basisonderwijs en is in een dierentuin in uw regio. Voor kinderen in het voorgezet onderwijs biedt Yarden speciale theatervoorstellingen in samenwerking met Theater Traxx.

Lees over onze onderwijsprojecten


Goed overleg met de uitvaartconsulent

Met welke informatie kunnen wij u verder helpen?

Waardig afscheid nemen met kaarslicht

Vereniging Yarden

Vereniging Yarden heeft als doel om u voor, tijdens en na de uitvaart zo goed mogelijk te helpen, ondersteunen en te inspireren. Hiervoor organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks ruim 100 activiteiten.

Lees meer