"Je wilt na afloop loempia's...


Of saoto soep?"

"Je wilt na afloop loempia's...


Of saoto soep?"


Zij maken de dood bespreekbaar

Praat u weleens over dood en afscheid met uw geliefden? Over de vraag hoe u en uw partner, vriendin of vriend de eigen uitvaart voor u zien. We vroegen het op straat in Rotterdam, Zierikzee, Middelburg en Meppel. Durft u op de wensenbank van Yarden te praten over dood en afscheid?

Wat zijn uw uitvaartwensen? We vroegen het voor de Markthal in Rotterdam, op de markt in Meppel én op de markten in Middelburg en Zierikzee.

Bekijk de opnames die we voor de Markthal in Rotterdam maakten.

Kent u de laatste wens van uw dierbaren?

Weet u de uitvaartwensen van uw man, vrouw, vriend, vriendin, broer, zus, vader, moeder, dochter of zoon? En weten zij uw laatste wens?

Je wordt begraven voor de kleinkinderen, want die willen opa toch kunnen bezoeken.

We merken bij het bespreken van een uitvaart dat nabestaanden het fijn vinden om te weten wat de overledene voor een afscheid wilde. Zo hebben ze alle ruimte om aandacht te besteden aan de verwerking van de ingrijpende gebeurtenis.

Ik zou graag willen dat mijn kist wordt gedragen door familie en vrienden.

Wist u dat bij Creolen uit Suriname kistdragers met veel zang, dans en rituelen zorgdragen voor de zielenrust van de overledene?

Durft u op de wensenbank te zitten?

In de filmpjes vragen wij aan stelletjes of zij weten wat de uitvaartwensen zijn van de ander. Degenen die de uitdaging aangaan, zitten op de wensenbank voor de Markthal in Rotterdam Blaak. Op de bank vertellen ze elkaar hoe zij hun afscheid voor zich zien.

Je wilt begraven worden in Marokko, in je eigen stad waar je ouders vandaan komen.

Wist u dat veel Marokkaanse Nederlanders begraven willen worden in Marokko?

Leg uw uitvaartwensen vast en help zo uw dierbaren

Er moet veel worden besproken en geregeld voor de uitvaart. Onze ervaring leert dat nabestaanden het vaak moeilijk vinden om keuzes te maken. Welke uitvaartmuziek moet er gedraaid worden? Wel of geen sprekers? Het zijn zaken waar u vooraf over na kunt denken. En die u op papier kunt zetten.

Leg uw uitvaartwensen vast (download)


Chatten over verlies en rouw

Pratenoververlies.nl

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Dat kan, 7 dagen per week, op pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

Yarden blog

jan

27

Genieten!

Enkele momenten waar geprobeerd is weer te geven, dat genieten een kunst is en een voorrecht! Dat genieten energie kan geven en na bewezen dienstverlening, een dankbare herinnering en stimulans is dit werk te blijven doen.

Genieten!