"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Yarden & Van Leest Uitvaartzorg

Een begrafenis of crematie regelen in de omgeving van Tiel en Veenendaal? Yarden & Van Leest Uitvaartzorg helpt u graag bij het organiseren van een mooi en passend afscheid. Deze nieuwe uitvaartonderneming kan u uitgebreid informeren over de uitvaartmogelijkheden in de regio. Uw persoonlijke aanspreekpunt is uitvaartverzorger Vincent van Leest. Nabestaanden waarderen de dienstverlening van Vincent van Leest met een 9,6.

Grotebrugse Grintweg 173

4005 AE Tiel

Routebeschrijving
K 06 2650 5045 06 2650 5045

Kersenboom in de Betuwe

Kersenboom in de Betuwe

Crematie of begrafenis in Tiel en omgeving

Een goed afscheid is een afscheid dat aansluit op de wensen van de overledene. Of dat nu klassiek, traditioneel of helemaal ‘anders dan anders’ is. Yarden & Van Leest Uitvaartzorg helpt u graag om voor uw dierbare het meest passende afscheid te organiseren. Uitvaartverzorger Vincent van Leest geeft u de ruimte om emoties en wensen te uiten en ondersteunt u om de uitvaart een bijzondere, persoonlijke ‘touch’ te geven. "Want ieder mens is uniek. Iedere uitvaart dus ook", vindt Vincent van Leest.

Van Leest: “Soms kun je de uitvaart een klein beetje aanpassen om te zorgen dat deze past bij de overledene. Voor de een betekent dat misschien een uitvaart thuis, voor de ander zit het in de muziek. Mijn belangrijkste vraag aan de nabestaanden is: is er een symbool, hobby, afbeelding of woord wat de overledenen kenmerkt? Dit kunnen we vaak verwerken in de plechtigheid.”

"Had de overledene een hond, dan motiveer ik mensen graag om die – als de locatie dat toestaat – mee te nemen naar de uitvaart. Dát is wat het persoonlijk maakt. Een mooi voorbeeld vind ik ook de uitvaartplechtigheid van een mevrouw in de gemeente waar zij woonde, waarna we met de stoet langs diverse belangrijke plaatsen reden om stil te staan bij haar leven: haar werk, de kerk, de begraafplaats van haar man, het huis waarin zij altijd woonden.”

Regio West Maas en Waal & Rijk van Nijmegen

Yarden & Van Leest Uitvaartzorg is een nieuwe lokale uitvaartonderneming, werkzaam vanuit Tiel in een grote regio: van Geldermalsen tot Rijk van Nijmegen en van Veenendaal tot West Maas en Waal. Vincent van Leest start 1 november 2017 als franchisenemer voor Yarden, maar heeft al een behoorlijke ervaring opgedaan in de regio. Tijdens zijn opleiding en inwerkperiode met een andere franchisenemer leidde hij al zo’n 50 uitvaarten in de omgeving. Hij is dan ook bekend met uitvaartlocaties in de regio en kan u vanuit zijn eigen ervaring tips geven en ideeën aanvullen.

“Ik ben niet gebonden aan een specifieke locatie, ook een uitvaart helemaal vanuit huis is mogelijk. Maar locaties die ik zelf erg prettig vind zijn Crematorium en Uitvaartcentrum Beuningen, met heel veel ruimte en groen, en Slingerbos in Ede. Deze locatie is juist compacter en huiselijker en heeft een mooi bos erbij. Voor mensen in Tiel die graag dicht in de buurt willen blijven, bestaat in Tiel sinds 3 jaar het Uitvaartcentrum en Crematorium ‘De Linge’.”

Uitvaartverzorgingsgebied Yarden & Van Leest Uitvaartzorg

Tiel, Geldermalsen, Veenendaal, Rhenen, Beuningen, (deel van) het Rijk van Nijmegen (deel van) gemeente West Maas en Waal, (deel van) de Betuwe.

Dienstverlening

Voor uitvaarten in de regio Tiel-Veenendaal kunt u rekenen op de steun van Yarden & Van Leest Uitvaartzorg. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. We denken mee, staan open voor uw ideeën en zijn 24 uur per dag bereikbaar. Zo promoten we ook graag laagdrempelige communicatie; via sms, Whatsapp of e-mail bijvoorbeeld.

Uitvaartverzorger Van Leest wil nabestaanden vooral aanvullen op het punt waar zij daar behoefte aan hebben. “Ik pas me aan aan wat op dát moment nodig is. Bij de ene familie blijf ik geheel op de achtergrond, de andere familie heeft juist behoefte aan complete ondersteuning. Ik vind het fijn om mensen de ruimte te bieden om zoveel mogelijk zelf te doen, maar ook om vanuit mijn eigen ervaring te kunnen aanvullen en tips te geven.”

Een van de meest indrukwekkende uitvaarten die Van Leest tot nu toe verzorgde, was een grote Chinese uitvaart. Met heel veel mensen, een zee van bloemen en een enorme dynamiek van mensen die in en uit het crematorium, de koffiekamer en de aula liepen. Van Leest: “De vele symbolieken en rituelen vind ik erg mooi. Zo begeleid ik tevens graag uitvaarten binnen bijvoorbeeld de Molukse gemeenschap in Tiel. Die tradities en gebruiken spreken me ook erg aan.”

Asbestemming

Vincent van Leest helpt mensen graag een persoonlijke 'touch' te geven aan de uitvaart, bijvoorbeeld met mooie rituelen of symbolen. Ook de asbestemming verdient aandacht. “Dat moment, een maand na de crematie, is vaak onderbelicht. Terwijl je er echt iets bijzonders van kunt maken. Bijvoorbeeld met het voorlezen van een mooi gedicht, of door een bijzondere dag te kiezen, zoals een verjaardag of trouwdag. Dat vind ik minstens zo belangrijk als de uitvaart zelf. Het hoort erbij en dus ook bij mijn dienstverlening.”

Van Leest ondersteunt u bij het kiezen van een stijlvolle asbestemming. Denk aan een waterurn, waarbij de as met behulp van regen- en grondwater heel geleidelijk terugvloeit naar de aarde, of een heliumballon.

Bijzondere doelgroep

In zijn dienstverlening heeft Yarden & Van Leest ook aandacht voor een bijzondere doelgroep, namelijk mensen met een licht verstandelijke beperking. Er bestaan in Tiel bijvoorbeeld veel woongroepen voor mensen met autisme of andere verstandelijke beperking. Een doelgroep die bijzondere aandacht verdient, vindt Van Leest.

“Er bestaan in de regio bijvoorbeeld veel woongroepen voor mensen met een verstandelijke beperking en/of bijkomende stoornissen zoals autisme. Als bijvoorbeeld één van de bewoners van zo’n woongroep overlijdt, heeft dat een behoorlijke impact op de medebewoners. Als ‘nabestaanden’ krijgen zij te maken met gevoelens die ze niet kennen, waarmee ze nog niet hebben leren omgaan. We kunnen daarbij helpen. Ik werk bijvoorbeeld met het memo spel Vergeet-niet-mijn-verdrietjes. Ook vooraf, als voor een bewoner het levenseinde nadert, kunnen we deze mensen begeleiden. We begeleiden hen om het komende verlies tastbaar te maken.”

Crematie regelen in Beuningen of Ede

Ik help u graag bij het regelen van een uitvaart. Hierbij kunt u ook gebruik maken van het yardenhuis van Ede of yardenhuis van Beuningen bij Nijmegen. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor een crematie bij u in de buurt.

Uitvaartwensen

Wilt u uw uitvaartwensen bespreken of een kostenindicatie maken voor een gewenste uitvaart? Hiervoor komt Yarden & Van Leest Uitvaartzorg graag, en geheel vrijblijvend, bij u langs. “Ik weet hoe moeilijk het is als er een uitvaart geregeld moet worden, terwijl er nog nooit over gesproken is. Maar ik weet óók hoe moeilijk het is om er bij leven over te praten. Ik hoop daarin iets te kunnen betekenen voor mensen.“

Contact

Yarden & Van Leest Uitvaartzorg is er voor iedereen. Ook wanneer u niet in Tiel of Veenendaal woont, of als u niet of niet bij Yarden verzekerd bent, zijn wij u graag van dienst. Voor het regelen van een uitvaart is Vincent van Leest 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Ook kunt u hem voor een geheel vrijblijvende afspraak of kennismaking bellen op 06 2650 5045. Of stuur een e-mail naar vincent.vanleest@yarden.nl.

Over Vincent van Leest

Ik wil er echt zijn voor mensen in een periode wanneer ze dit nodig hebben Maak kennis

Bedrijfsgegevens

Yarden & van Leest
Grotebrugse Grintweg 173
4005 AE Tiel
BTW nr NL002025744B12


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt