Naam IJsselhof terug op muur begraafplaats Gouda

8 oktober 2018
Een replica van de oorspronkelijke belettering is weer aangebracht op muur begraafplaats na de ontvreemding in 2016.
Letters begraafplaats IJsselhof Gouda terug

De naam IJsselhof is weer terug op de muur die toegang geeft tot de begraafplaats in Gouda langs de Hollandsche IJssel. Yarden Uitvaartorganisatie heeft op vrijdag 5 oktober een replica aangebracht van de oorspronkelijke belettering die in oktober 2016 werd ontvreemd.

De nieuwe aanduiding 'yardenhuis Gouwestreek' op de muur van begraafplaats IJsselhof leidde tot onrust bij veel Gouwenaars. In goed overleg met de gemeente heeft Yarden de naam IJsselhof teruggebracht op de muur, ook omdat deze verbonden is met de monumentale status van de muur.

Duidelijkheid

Locatiemanager Martin Vijverberg: “Wij zijn ons bewust van de emotionele waarde van de naam IJsselhof en betreuren de onrust die in de afgelopen tijd is ontstaan. De gemeente Gouda en Yarden hebben hetzelfde doel: zorgen voor een duidelijke en herkenbare uitstraling van de locatie. De naam IJsselhof is nu in oude glorie hersteld. Van een naamswijziging van de begraafplaats is overigens nooit sprake geweest. Deze heette en heet nog steeds Begraafplaats IJsselhof.”

yardenhuis Gouwestreek

De naam yardenhuis Gouwestreek blijft Yarden gebruiken voor het crematorium en de aanwezige gebouwen. Deze naam is gekozen vanwege het multifunctionele karakter van de locatie. Behalve crematies worden er ook herinneringsbijeenkomsten, concerten en lezingen georganiseerd. De gemeente is destijds akkoord gegaan met deze naamswijziging met behoud van de naam IJsselhof voor de begraafplaats.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden