Kleding overledene krijgt tweede leven bij Leger des Heils

15 april 2016
Uitvaartorganisatie Yarden en Leger des Heils ReShare slaan de handen ineen om kleding van overledenen een waardevolle nieuwe bestemming te geven.
Yarden schenkt eerste kledingstuk aan Leger des Heils

Vanaf vandaag worden gefaseerd in alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden inzamelboxen van Leger des Heils ReShare geplaatst waar nabestaanden kleding van hun overleden dierbaren een 2e leven kunnen geven.

Tijdens de aftrap van de samenwerking overhandigde Sabrina Franken het eerste kledingstuk aan Michel Rosenquist van Leger des Heils ReShare.

Een goed afscheid helpt je verder

Sabrina Franken, Directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Nabestaanden blijven vaak achter met kleding van hun overleden dierbare. Onze uitvaartverzorgers merken in de dagelijkse praktijk dat nabestaanden het soms moeilijk vinden om afstand te doen van deze kleding en zoeken naar een nieuwe bestemming. Daar willen wij graag bij helpen.

Met deze samenwerking maken wij het doneren van kleding laagdrempeliger. Door kleding van de overledene een betekenisvol tweede leven te geven, kan het voor nabestaanden makkelijker worden om afscheid te nemen. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Samenwerken

Michel Rosenquist, manager relatiebeheer bij Leger des Heils ReShare: ‘Mensen helpen die het moeilijk hebben, dat is waar het Leger voor staat. Door de samenwerking met Yarden willen we hier verder invulling aan geven. Enerzijds door mensen op een laagdrempelige manier te helpen met de verwerking van een groot verdriet. Anderzijds door de kleding op een goede manier te hergebruiken.

Zo kunnen wij door het hergebruik van kleding onder andere ondersteuning bieden aan hulpbehoevenden. Mensen kunnen er zeker van zijn dat de kleding bij ReShare een goede bestemming krijgt.’

Leger des Heils ReShare

Iedereen heeft recht op een eerlijke kans. Het Leger des Heils wil mensen die kans geven. Daarom komen ze op voor mensen die geen helper hebben. Als je hulp nodig hebt, zijn zij er voor je. Wie je ook bent. Het leger des Heils zamelt al meer dan 100 jaar gebruikte kleding en textiel in.

24 miljoen kilo kleding

Jaarlijks hergebruikt ReShare zo’n 24 miljoen kilo kleding. Deze kleding wordt voor een deel gratis weggegeven aan mensen die het niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. In 2015 zijn bijvoorbeeld tal val vluchtelingen geholpen. Er staat altijd een noodvoorraad klaar.

Tweedehandskledingwinkels

Daarnaast wordt de kleding verkocht aan textielsorteerbedrijven of tegen sociale prijzen in de eigen tweedehandskledingwinkels. Met de opbrengst van deze kleding wordt het hulpaanbod van het Leger des Heils ondersteund. Denk aan jeugdzorg, arbeidsre-integratie en opvang voor tienermoeders en daklozen.         


De kledinginzamelingsactie van Yarden voor Leger des Heils is inmiddels verlopen.

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden