Kunstwerk yardenhuis Zevenberg onthuld

20 oktober 2017
Hoogeveense bevolking kiest zelf het winnende ontwerp van kunstenares Anne-Jet de Jonge–Kruizinga.

Kunstenares Anne-Jet de Jonge–Kruizinga onthulde op donderdag 19 oktober samen met burgemeester Karel Loohuis het door haar ontworpen kunstwerk voor de bloemenherinneringsplaats bij yardenhuis Zevenberg in Fluitenberg. De Jonge won met haar ontwerp de kunstwerkwedstrijd die Yarden eerder dit jaar had uitgeschreven ter gelegenheid van de opening van het nieuwe crematorium. Al eerder ontving de kunstenares uit handen van burgemeester Karel Loohuis een cheque van € 500. De Jonge en Yarden hebben samen het ontwerp gerealiseerd.

Inbreng van de Hoogeveense bevolking

Yardenhuis Zevenberg daagde de Hoogeveense bevolking uit om een ontwerp van een kunstwerk te maken voor de bloemenherinneringsplaats. Uit alle inzendingen werden vervolgens 5 kunstwerken genomineerd op basis van originaliteit, toepasselijkheid en inspiratie. De kunstenaars hebben tijdens de officiële opening en de open dagen van yardenhuis Zevenberg in juni hun ontwerp gepresenteerd. Ruim 3.200 bezoekers hebben vervolgens hun stem uitgebracht.

Gewonnen kunstwerkontwerp

Het ontwerp van Anne-Jet de Jonge–Kruizinga kwam als winnaar uit de bus. Het ontwerp stelt een blad van een boom voor, dat emotie en kracht uitstraalt. De nerven van het blad staan voor het leven, verdriet en troost. Op de hoofdnerf staat de tekst: ‘Soms komen herinneringen stiekem uit mijn ogen en rollen over mijn wangen’. Hiermee geeft de kunstenares aan dat het verdriet gedeeld mag worden. Anne-Jet de Jonge-Kruizinga: “Ik voel mij gevleid, dat mijn kunstwerk is gekozen en zo gewaardeerd wordt door het publiek”. “De getoonde interesse in het nieuwe yardenhuis Zevenberg en de ontwerpwedstrijd door de lokale bevolking is overweldigend geweest. Wij waarderen deze betrokkenheid zeer. Het is mooi dat de stem van de lokale bevolking ook tot uiting komt in het nieuwe kunstwerk, dat een prachtige plek heeft gekregen bij de bloemenherinneringsplaats”, aldus locatiemanager Raymond de Kock.

Meer informatie


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden