Speciale plek voor fans FC Utrecht

10 mei 2017
Yarden Gedenkpark en Crematorium Daelwijck en FC Utrecht hebben vandaag het FC Utrecht-strooiveld geopend.
Onthulling beeld FC Utrecht strooiveld Daelwijck

Het met Galgenwaardgras begroeide FC Utrechtveld ligt op het terrein van Gedenkpark en Crematorium Daelwijck en is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen clubbeeld. Dit beeld is vandaag onthuld door clubicoon Jean-Paul de Jong en Marijke Hobbij, trouwe supporter van de club.

De speciaal ingerichte plek maakt het mogelijk voor FC Utrecht fans en hun nabestaanden om het afscheid écht persoonlijk te maken. Nabestaanden van FC Utrechtsupporters kunnen hier de as van hun overleden dierbare verstrooien en hun dierbare herdenken in een omgeving die het vertrouwde FC Utrecht uitstraalt.

Passie voor de club

Scheidend algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht: ‘Voor velen is FC Utrecht niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven. De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. Het FC Utrecht-strooiveld op het terrein van Gedenkpark Daelwijck is een eerbetoon aan onze overleden supporters die we voor altijd in ons rood-witte hart sluiten. Samen met Yarden willen wij de fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde FC Utrecht sfeer hun dierbare te herdenken. 

Persoonlijk afscheid

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Afscheid en emotie gaan net als sport en emotie vaak samen. Wij zien dit vaak bij bijeenkomen tijdens uitvaartdiensten. Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de kist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Yarden wil een persoonlijk afscheid voor iedereen toegankelijk maken. In Utrecht heeft Yarden daarom in samenwerking met FC Utrecht het initiatief genomen voor dit FC Utrecht-strooiveld. De speciaal ingerichte plek voor supporters van de Utrechtse voetbalclub maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans écht persoonlijk te maken. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

FC Utrecht

FC Utrecht is ontstaan in 1970 uit een fusie van de voetbalverenigingen Elinkwijk, DOS en Velox. Thans is FC Utrecht de trotse nummer vier van de Nederlandse Eredivisie. Dat vertaalt zich niet alleen in sportief hernieuwd aanzien onder leiding van topcoach Erik ten Hag, maar ook in een opmars in bezoekersaantallen. De bespeler van Stadion Galgenwaard weet met sprankelend voetbal en veel strijd steeds meer toeschouwers naar de tribunes te trekken. In 2017 is het slechts één van vier Eredivisie-teams met meer supporters dan het jaar daarvoor. FC Utrecht is de trotse winnaar van drie KNVB Bekers (1985, 2003, 2004) en een Johan Cruyff Schaal (2004).


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden