Uitvaart zonder eindtijd

9 mei 2016
Yarden Groningen biedt nabestaanden onbeperkt tijd en ruimte om afscheid te nemen. Een uitvaart zónder eindtijd biedt rust en voorkomt dat de uitvaartceremonie te vroeg wordt afgerond.
Aula Crematorium Groningen

Yarden Groningen biedt onbeperkt ruimte voor afscheid

Op deze manier kunnen persoonlijke afscheidswensen, van zowel nabestaanden als overledene, beter worden vervuld. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt mensen verder.

Tijdloos

Suzanne Veenstra-Riegen, locatiemanager: ‘In elk crematorium is het gebruikelijk vooraf tijd te bespreken in een vooraf gereserveerde ruimte, waar de uitvaart gehouden gaat worden. Wanneer op de dag zelf blijkt dat er meer tijd is gewenst, kan dat niet altijd vanwege een volgende plechtigheid. Terwijl mensen juist in een periode van afscheid nemen behoefte hebben aan tijd en ruimte. In alle rust, op een persoonlijke manier, passend bij de overledene.’

Ruimte voor afscheid en herinneren

‘Yarden probeert al jaren om nabestaanden zoveel mogelijk tegemoet te komen in hun wensen qua tijd en ruimte. In de praktijk merken we echter dat mensen het lastig vinden om voorafgaand aan de uitvaart in te schatten hoeveel tijd het afscheid vraagt. Hierdoor moet soms eerder afscheid worden genomen dan gewenst van de overledene. En dat is jammer, want uit ervaring weten wij dat een goed afscheid je verder helpt. Ook hebben familieleden en vrienden soms meer tijd nodig om alle mooie herinneringen met elkaar te delen. Vanuit praktisch oogpunt is het logisch dat er vooraf afspraken worden gemaakt. Het is alleen zonde als men achteraf liever meer tijd had genomen. Onze medewerkers zien dit met pijn in het hart gebeuren. Daarom bieden wij een plechtigheid aan zónder tijdsbeperking’, aldus Veenstra-Riegen.

Onbeperkt

Veenstra-Riegen: ‘De uitvaartverzorger spreekt met de nabestaanden een datum en tijdstip af waarop de uitvaart plaats vindt. In ons monumentale pand, voorzien van alle faciliteiten, wordt een ruimte vrijgemaakt, exclusief voor dit ene afscheid. Hiervan kunnen nabestaanden gebruik maken tegen een vast tarief, zolang zij dit nodig achten. Indien gewenst, kunnen zij een beroep doen op onze professionele begeleiding. Pas als de plechtigheid goed is afgerond, wordt de crematie voltrokken.’


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden