Vaderdag na verjaardag en sterfdag belangrijkste dag om te herdenken

6 juni 2016
Ruim een kwart van de Nederlanders herdenkt hun dierbaren op speciale dagen. Na de verjaardag en sterfdag zijn Vader- en Moederdag de belangrijkste dagen hiervoor. Dat blijkt uit de Afscheidsmonitor van Yarden.
Herdenking met kaars op Vaderdag

Yarden opent deuren op Vaderdag

Uitvaartorganisatie Yarden opent, in navolging op de druk bezochte herinneringsbijeenkomst op Moederdag, ook op Vaderdag (zondag 19 juni) de deuren van al haar crematoria. Hiermee biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herdenken.

Meer behoefte om te herdenken

Dat Nederlanders hun dierbaren graag op speciale dagen herdenken, bleek ook uit de grote opkomst op de herinneringsbijeenkomst van Yarden op Moederdag. Met maar liefst 1.745 bezoekers op 24 locaties was de belangstelling voor deze speciale herinneringsbijeenkomst aanzienlijk hoger dan het jaar ervoor. Vanwege deze grote belangstelling opent Yarden ook met Vaderdag de deuren van haar locaties in het hele land.

Wijze van herdenken

Uit de Afscheidsmonitor blijkt dat Nederlanders hun dierbare voornamelijk herdenken door af en toe aan diegene te denken (70%), d.m.v. een foto van de overledene (50%) of door diegene op een speciale dag te herdenken (27%). Hierbij zijn de verjaardag (70%), de sterfdag (57%) en Vader- en Moederdag (25%) de meest ‘favoriete’ dagen.

Blijven herinneren

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Afscheid nemen van een dierbare, zoals je vader, is moeilijk en heeft enorme impact op je leven. Eigenlijk begint afscheid nemen pas echt na de uitvaart. Juist op speciale dagen zoals Vaderdag is het gemis vaak extra groot. Daarom stellen wij onze uitvaartlocaties op deze dag open en nodigen wij nabestaanden uit om een herinneringsbijeenkomst bij te wonen. Het is van belang dat mensen hun dierbare blijven herdenken door over hen te praten, te vertellen en naar elkaar te luisteren. Zo kan je een verlies verwerken en goed afscheid nemen. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Herinneringsbijeenkomsten

Op zondag 19 juni openen verschillende locaties in het land de deuren voor een bijzondere herinneringsbijeenkomst. Op deze herinneringsbijeenkomst is uiteraard iedereen meer dan welkom. Yarden organiseert 4 keer per jaar vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten; op Valentijnsdag, Vader- en Moederdag en rond Allerzielen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers stil staan bij het verlies van een dierbare.

Zoek een bijeenkomst


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden