Yarden Tilburg bij Uitvaartinspiratiebeurs

9 maart 2017
Kom zondag 19 maart 2017 naar uitvaartinspiratiebeurs 'Licht op dood' in Tilburg. Laat u inspireren over de vele mogelijkheden voor een bijzonder afscheid.

Op zondag 19 maart a.s. organiseert Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant voor de eerste maal de uitvaartinspiratiebeurs 'Licht op de dood' in Tilburg. Belangstellenden zijn welkom in het Duvelhok tussen 12.00 en 17.00 uur voor inspiratie en voorlichting over de vele mogelijkheden voor een bijzonder afscheid.

Steeds meer mensen denken na over de dood en hun uitvaart. Ook is er de laatste jaren veel veranderd rondom sterven en afscheid nemen. De palliatieve zorg is verbeterd en er zijn steeds meer mogelijkheden om een zeer persoonlijk afscheid te verzorgen. De ca. 40 deelnemende bedrijven uit de regio Midden-Brabant willen de bezoekers zo goed mogelijk informeren over de vele mogelijkheden; lokaal, regionaal en landelijk.

Een gevarieerd beeld dankzij veel deelnemers

Van cremeren tot begraven, van ambachtelijk vervaardigde uitvaartkisten, manden en urnen tot gedenksieraden en grafmonumenten en van rouwdrukwerk tot rouwvervoer; de deelnemers geven een gevarieerd beeld van de vele mogelijkheden. Daarnaast is er ook aandacht voor het relatief nieuwe fenomeen natuurbegraven, dat steeds meer in de belangstelling komt. Uiteraard zijn er ook uitvaartverzorgers aanwezig van diverse bedrijven, om u persoonlijk voor te lichten over de vele mogelijkheden.

Yarden ook aanwezig

Een van die uitvaartverzorgers is Marie-José Schapendonk, werkzaam bij Yarden Tilburg. Naast deelname aan diverse uitvaartbeurzen zoals 'Licht op de dood' organiseert Yarden jaarlijks ruim 100 activiteiten om mensen te informeren, inspireren of verder te helpen met passende nazorg. Marie-José Schapendonk beseft als geen ander dat ieder mens en dus iedere uitvaart uniek is. Bij deze benadering past geen standaard werk, maar een uitvaart die geheel overeen komt met de persoonlijke voorkeur van de overledene en de nabestaanden. Vrijwilligster Bianca Blummel staat Marie-José bij tijdens de uitvaartbeurs. Zij bezoekt mensen thuis om hen te informeren en inspireren en om daarna samen hun uitvaartwensen vast te leggen. Ook tijdens deze uitvaartinspiratiebeurs zal Bianca mensen informeren waarom het verstandig is om nu al de uitvaartwensen vast te leggen.

Overige deelnemers

Een overzicht van alle deelnemers en verdere informatie is te vinden op www.lichtopdedood.com.

Locatie Duvelhok

De beurs wordt verzorgd in het Duvelhok in de Sint Josephstraat 133 in Tilburg. Deze locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn gratis parkeergelegenheden en een fietsenstalling aanwezig. Bij de beursruimte is ook een gezellige lounge waar men kan napraten onder het genot van een kopje koffie en een broodje.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden