'You are always on my mind'

Muzikaal afscheid

Als uitvaartverzorger - in Enschede - vergeet je sommige overledenen nooit. Die blijven altijd in je gedachten. Mijntje was zo iemand. Haar familie had ervoor gekozen om haar thuis op te baren. In dat geval komen we elke dag even langs om te kijken hoe het gaat. We controleren de temperatuur van de kamer, de koeling en we praten even bij met de familie. Zo ook die woensdagmorgen.

Lees meer

Geen kind meer

Kleine kinderen, kleine problemen, grote kinderen, grote problemen. Loslaten, je weet dat het moment ooit komt, maar hoe graag je ze ook wilt laten geloven dat je het kunt, je lichaamstaal zegt iets heel anders.

Lees meer

De taal van verdriet

Begrafenis stilgeboren dochter

Yarden uitvaartorganisatie heeft een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat houdt in dat wanneer er een overlijden is in één van de opvangcentra, Yarden deze uitvaart mag begeleiden en uitvoeren. Uitvaartverzorger Wim de Graaf vertelt in deze aangrijpende blog over een van de bijzondere situaties waarin je dan soms terecht komt. Zo ontdekt hij tijdens de begrafenis van een stilgeboren dochtertje: iedereen spreekt de taal van verdriet. Zelfs als je een andere taal spreekt.

Lees meer

Dromen worden mooie herinneringen

Je kent ze wel, die gedachtes: 'ooit ga ik die wereldreis maken' of 'als ik later meer tijd heb, ga ik leren zeilen' of wat dacht je van deze: 'als we niet meer hoeven te werken, dan gaan we écht die auto kopen en samen tripjes maken'.

Lees meer

Liefde, tijd en dood

Geloof, hoop en liefde waren de sleutelwoorden de ik van huis uit meekreeg. Nieuwe tijden
geven nieuwe kansen en als je dan met je geliefde naar de bioscoop gaat om wat meer quality time met elkaar door te brengen, kan het zijn dat je zomaar nieuwe inzichten krijgt, puur door de boodschap van een film met een geweldige cast.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies