"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Yarden, voorheen NUVA en AVVL

De geschiedenis van Yarden gaat terug tot 1919. In dat jaar werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. In 1919 was cremeren kostbaar en verboden, maar voor de leden van de vereniging werd het mogelijk. Mede dankzij een betaalbare verzekering. In 2001 besloot de AVVL te gaan samenwerken met een andere invloedrijke organisatie in de uitvaartbranche, de Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA). Uit deze fusie ontstond Yarden.

Heden

Yarden is een vereniging in hart en nieren. Met bijna 1 miljoen leden zijn we de op een na grootste vereniging van Nederland. Leden van onze vereniging krijgen een stem die wordt gehoord en de winst die wij maken komt ten goede aan onze doelstellingen zodat zoveel mogelijk mensen profijt hebben van onze kennis.

Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het opzetten en organiseren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt.

Landelijke dekking

Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Daarnaast kent Yarden ook nog een aantal deelnemingen. Onze deelnemingen zijn CVU Uitvaartzorg in Rotterdam, Van der Stappen uitvaartverzorging in Geldrop en Gooische Uitvaartverzorging (GUV) in Hilversum.

Yarden is gegroeid

Door de jaren heen zijn er organisaties en verenigingen onderdeel geweest en geworden van Yarden. Deze staan hieronder alfabetisch weergegeven. Heeft u een verzekeringspolis van een van deze organisaties of verenigingen? Dan kunt u hiermee nog steeds bij ons terecht. Staat de polis er niet tussen? Ook dan kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op

Volledige naam Afkorting
Algemene begrafenis vereniging Ommen
Algemene onderlinge begrafenisvereniging "Gemeente Epe" u.a.
Associatie Kennemerland b.v. Associatie Kennemerland
Aula West Amsterdam b.v. Aula West
AVVL Uitvaartzorg N.V. AVVL
Begrafenis vereniging IJsselmeergebied u.a. BVIJ
Coöperatie uitvaart vereniging voor Almelo en omstreken CUVA
Coöperatieve uitvaartvereniging Oost-Nederland u.a. CUVON
Coöperatieve uitvaartvereniging FUV-CVU u.a. FUV-CVU
Coöperatieve uitvaartvereniging u.a. Apeldoorn CUV Apeldoorn
Coöperatieve vereniging voor uitvaartverzorging u.a. Groningen CVU Groningen
Coöperatieve vereniging associatie uitvaartverzorging Alkmaar en omstreken u.a. Associatie Alkmaar
Friese uitvaartverzorging u.a. FUV
Geerts uitvaartverzorging Assen b.v. Geerts
Nederlandse uitvaart en verzekeringsassociatie u.a. NUVA
NorthWest Verzekeringen n.v. NorthWest
NUVA Verzekeringen n.v. NUVA
Onderlinge begrafenis vereniging Meppel en omstreken OBM
Onderlinge uitvaartverenging BVIJ/OBM u.a. BVIJ/OBM
Onderlinge uitvaartvereniging "PCU Eindhoven e.o." u.a. PCU
OSKO Kampen OSKO
Smelt uitvaartverzorging Hengelo b.v. Smelt
Uitvaartverzorging Peters Brunssum b.v. Peters
Zwolsche Begrafenis Vereniging n.v. voorheen Oostindiën Oostindiën

Toekomst

Bij Yarden staan keuzevrijheid, vernieuwing, voorlichting, bewustwording en het doorbreken van taboes rondom de dood centraal. Dat was zo’n 100 jaar geleden al zo en het geldt vandaag de dag nog steeds. Yarden wil de dood bespreekbaar maken. Zo zetten we verschillende campagnes in om mensen ervan bewust te maken dat praten over de dood en uitvaartwensen erg belangrijk is.

Ook in de toekomst blijven we investeren. Onder andere in nieuwe vormen van lijkbezorging, zoals resomeren. Daarnaast hebben we in 2020 de deuren geopend van een innovatief multifunctioneel uitvaartcentrum in Amsterdam-Zuidoost, waar we mensen met verschillende (culturele) achtergronden en rituelen een passend afscheid kunnen bieden.

Een goed afscheid helpt je verder

We zijn er voor iedereen, vóór, tijdens en na de uitvaart. We willen een goed en waardig afscheid voor iedereen mogelijk maken. Want we weten: een goed afscheid helpt je verder.

Visie en missie van Yarden


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Waardig afscheid nemen met kaarslicht

Vereniging Yarden

Vereniging Yarden is dé wegwijzer voor alles rondom de dood: het online startpunt voor informatie, inspiratie, vragen en hulp voor alle zaken die met de dood te maken hebben.

BEZOEK ONZE WEBSITE