Pakketpolis

Wilt u uw uitvaart goed regelen en heeft u daarvoor een pakketpolis afgesloten? Dan is de informatie op deze pagina voor u van belang.

Overname DELA

Vanaf 1 augustus 2021 hoort Yarden bij DELA. Door de overname is de continuïteit veilig gesteld en blijft u verzekerd van een waardige uitvaart. Voor de pakketpolishouders geldt vanaf de overname een regeling, die uit twee delen bestaat:

 1. Nabestaanden van verzekerden met een pakketpolis hoeven nu de eerste 10 jaar vanaf overname niet bij te betalen voor de verzekerde diensten in het verzekeringspakket, als de uitvaart wordt geregeld, verzorgd en uitgevoerd door de eigen uitvaartorganisatie.
 2. Daarnaast hebben wij geld gereserveerd, waarmee wij de verzekerde waarde van uw pakketpolis elk jaar mogelijk iets laten stijgen. Bekijk het rekenvoorbeeld.

DOWNLOAD BRIEF OVERNAME DELA PAKKETPOLIS 2021

Heeft u een pakketpolis bij Yarden, maar na 15 augustus 2021 geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Regeling voor pakketpolishouders vanaf 2 augustus 2021

Uw voordelen

  • Meer financiële zekerheid:

   • De eerste 10 jaar is bijbetalen voor de kostenstijging van de pakketpolis niet nodig;
   • Na de eerste 10 jaar is het bij te betalen bedrag lager dankzij de jaarlijkse vergoedingen van DELA.
  • Straks betere landelijke dekking van eigen uitvaartcentra en crematoria.

  Hoe werkt de regeling voor pakketpolishouders?

  Nabestaanden van verzekerden met een pakketpolis hoeven nu de eerste 10 jaar vanaf overname niet bij te betalen voor de verzekerde diensten in het verzekeringspakket, als de uitvaart wordt geregeld, verzorgd en uitgevoerd door de eigen uitvaartorganisatie. Na tien jaar betalen nabestaanden wel bij. DELA heeft geld gereserveerd, waarmee de verzekerde waarde van uw pakketpolis elk jaar mogelijk iets stijgt. Hierdoor is het bedrag dat nabestaanden moeten bijbetalen lager dan dat het zou zijn zonder hulp van DELA.

  Rekenvoorbeeld

  In dit voorbeeld gaan we uit van een verzekering van € 3.210 in 2021. De verzekerde diensten kosten in het voorbeeld € 3.340 in 2021.

  • Stel, in 2025 zijn de kosten van de verzekerde diensten gestegen naar € 3.619. Met de vergoeding van DELA stijgt de verzekering naar € 3.253.
   Bij overlijden van de verzekerde hoeven de nabestaanden niet bij te betalen, want dit valt binnen de 10 jaar.

  • Stel, in 2032 zijn de kosten van de verzekerde diensten gestegen naar € 4.333. Met de vergoeding van DELA stijgt de verzekering naar € 3.616.
   Bij overlijden van de verzekerde betalen de nabestaanden nu wel bij, want dit valt buiten de 10 jaar. De bijbetaling is € 717. Zonder de jaarlijkse vergoeding van DELA zou dit € 1.123 zijn.

   Let op, aan dit voorbeeld kunt u geen rechten ontlenen. In de praktijk kunnen de uitvaartkosten elk jaar anders zijn en de jaarlijkse bijdrage van DELA ook.

   Lees meer hieronder over het verschil tussen verzekerde waarde en verzekerd bedrag.

    Wat betekent een pakketpolis voor u?

    Met een pakketpolis bent u er zeker van dat we uw uitvaart van A tot Z organiseren. Vanaf het moment van overlijden staan onze professionele uitvaartverzorgers voor uw nabestaanden klaar. Zij regelen een passend en betekenisvol afscheid en maken daarbij gebruik van Yarden diensten en producten binnen uw pakket. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaartlocatie, catering en vervoer.

    Voordeel pakketpolis

    Het voordeel van een pakketpolis is dat u bent verzekerd voor een pakket met daarin een aantal diensten en producten. Dit pakket vertegenwoordigt een bepaalde verzekerde waarde waarvoor Yarden uw uitvaart organiseert. Uw uitvaart wordt uitgevoerd conform de diensten en producten uit uw pakket. Zou u deze diensten en producten zonder een pakketverzekering afnemen, dan betaalt u al snel € 5.000 voor uw uitvaart.

    Poliscalculator

    In de online omgeving Mijn Yarden vindt u de Poliscalculator. Met behulp van de Poliscalculator kunt u berekenen of uw pakketpolis aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen. De Poliscalculator maakt eventuele extra kosten tegen commerciële tarieven inzichtelijk. Daarnaast toont de Poliscalculator de bedragen van de kostenstijgingen in 2020 tot 2 augustus 2021 en het totaalbedrag ten opzichte van uw verzekerde pakket.

    Mijn Yarden: poliscalculator

    Heeft u nog geen Mijn Yarden? Maak dan een account aan om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens.

    Verschil verzekerde waarde en verzekerd bedrag

    Wat is het verschil tussen verzekerde waarde en verzekerd bedrag? Twee begrippen die op elkaar lijken, maar iets anders betekenen. We leggen het u graag uit. Heeft u een pakketpolis en laat u de uitvaart verzorgen door Yarden? Dan maakt u aanspraak op producten en diensten uit uw pakket met de verzekerde waarde die vermeld staat op uw polis. In het bovengenoemde rekenvoorbeeld is dit de waarde van € 3.201.

    Kiest u voor een andere uitvaartorganisatie dan Yarden, DELA of een aan Yarden gelieerde onderneming? Dan vervalt uw pakket en daarmee ook de verzekerde waarde (= de waarde waarvoor Yarden uw uitvaart conform uw pakket kan uitvoeren). In dat geval vergoeden we een verzekerd bedrag. Uw nabestaanden dienen dan nota’s in en deze worden vergoed tot maximaal het verzekerde bedrag. Dit maximaal verzekerde bedrag vindt u terug in Mijn Yarden.
    Let op: dit bedrag is lager dan de verzekerde waarde van uw pakket omdat u de uitvaart niet door ons laat uitvoeren.


    Heeft u vragen over dit onderwerp?

     Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

     Lees meer

     Meer weten over dit onderwerp? Lees ook de overige informatie:

     Veelgestelde vragen
     Verschil pakketpolis en sommenpolis