“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

André Rieu en appeltaart

26 mei 2015
Column 'André Rieu en appeltaart' van Yarden uitvaartverzorger Berry Aarts.

“Komt d’r in” zegt hij. Eenmaal binnen begint hij al gauw vol liefde en passie te vertellen over zijn zojuist overleden vrouw. “Ze was zo lief en ik kan helemaal niet zonder haar”, vervolgt hij zijn verhaal. “We zijn net 65 jaar getrouwd en nou piept ze ertussenuit. We hebben geen kinderen, geen broers en zussen en contact met de buurt is ook minimaal. Hoe moet dat nou?”

Ik stel hem gerust en zeg hem dat we samen op een liefdevolle en waardige manier afscheid van haar gaan nemen. “Wat vond ze mooi, waar hield ze van?”, vraag ik. “Nou ze was gek van bloemen … en van mij natuurlijk”. Een kleine glimlach verschijnt op zijn gezicht. “En André Rieu vond ze helemaal geweldig. Daar kon ze zo van genieten, met een lekker stuk appeltaart op schoot.”

“Weet u wat wij doen”, zeg ik. “We gaan haar op de dag van de crematie samen ophalen bij het uitvaartcentrum, ik zal de rouwauto besturen en u kunt dan naast mij op de bijrijderstoel plaatsnemen. Dan rijden we samen met uw vrouw naar het crematorium, brengen haar samen naar de aula en luisteren naar haar favoriete muziek van André Rieu. We nemen dan als afsluiting een kop koffie en een groot stuk appeltaart.”

“Echt? Zou dat kunnen? Dat zou ze heel mooi hebben gevonden. Dan is ze er voor mijn gevoel toch nog een beetje bij.”

Op de dag van de uitvaart, na de koffie, gaf hij mij een stevige hand en een traan rolde over zijn wang. “Mijn vrouw en ik willen je enorm bedanken, het was prachtig …”

Andere columns van Berry Aarts

Meer columns van en informatie over Yarden uitvaartverzorger Berry Aarts, is te vinden op zijn persoonlijke pagina.

De columns van Berry Aarts en enkele collega’s zijn tevens gebundeld in een boekje, 'Bijzondere verhalen over het afscheid'. Deze bundel kunt u gratis bestellen door een e-mail met uw adresgegevens te sturen naar bedrijfsbureaudrenthe@yarden.nl.