"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Sander Harks

Ik luister naar uw verhaal over uw dierbare en uw gezamenlijke wensen voor het afscheid. Die vertaal ik naar een passend en waardig afscheid dat bij u past.
Afspraak maken met Sander Harks?
K 040 221 2550 040 221 2550

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Sander Harks

Sander: "Ik hoor vaak dat ik professioneel en zorgvuldig werk en een luisterend oor bied. Ze noemen me praktisch, doelgericht, menselijk en een grote steun voor de familie. Dat vind ik een compliment. Net als het feit dat ik aanwezig ben en mee denk over het afscheid, zonder mezelf op de voorgrond te plaatsen. Ook doet het me goed om van nabestaanden te horen dat ik ze goed heb opgevangen en geadviseerd bij het regelen van de uitvaart."

Sander loopt soms voor de familie, soms ernaast en soms erachter. Hij heeft stijl, geduld en tact. Aan het einde van het proces voelde het alsof we hem al maanden kenden. Hij maakte het verschil en heeft ervoor gezorgd dat het afscheid van onze vader heel erg persoonlijk is geworden.

Waarom is Sander uitvaartverzorger geworden?

Sander: "Ik heb lang gewerkt als kwaliteitsmanager in diverse organisaties. De laatste periode miste ik echte voldoening in mijn werk. Ik ben iemand die mensen wil helpen en verdieping en betekenis nastreeft. Als uitvaartverzorger kan ik wezenlijk iets bijdragen door in het contact met nabestaanden mijzelf te zijn en mijn natuurlijke eigenschappen te gebruiken.

Ik wist al langere tijd dat ik uitvaartverzorger wilde worden, maar was nog niet in de gelegenheid geweest om de stap te nemen. Tot ik eind 2014 van mijn werkgever de mogelijkheid kreeg om een switch te maken. Die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik heb de vakopleiding tot uitvaartverzorger gevolgd bij Marjon Klaassen in Zwolle. Daar heb ik geleerd om mijzelf en mijn persoonlijkheid met het vak te verbinden. Tegelijkertijd vond ik een baan als uitvaartverzorger in het dorp waar ik woon."

Wat kan uitvaartverzorger Sander voor u betekenen?

Sander: "Ik luister naar uw verhaal over uw dierbare en uw gezamenlijke wensen voor het afscheid. Deze vertaal ik naar een passend en waardig afscheid dat bij u past. Daarna begeleid ik u, samen met mijn collega's, in alle stappen tot en met de uitvaart. Ik ontzorg u in een moeilijke periode en zorg ervoor dat het afscheid tot in de puntjes is geregeld. Daarbij vind ik het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Ik doe er dan ook alles aan om een veilige en vertrouwde situatie te creëren.

In het 1e gesprek kijken we naar de wensen van uw dierbare overledene en naar uw wensen. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden van het afscheid, passend bij uw budget. Samen stellen we de rouwbrief op. We bespreken de plaats van opbaring, of er rouwbezoek is gewenst, of het een crematie of begrafenis wordt en hoe de afscheidsdienst vormgegeven wordt. Ook bied ik mogelijkheden voor het kiezen van de kist, bloemen, het gedachteniskaartje en de rouwadvertentie."

Dankzij Sander werd het afscheid van mijn broer heel mooi. Tijdens elk contact was er altijd warmte, empathie en medeleven. Dit betekende veel voor ons.

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Sander inschakelen?

Sander: "Ik stel me open, denk niet in vaste concepten en pas me snel aan op de wensen van de nabestaanden, dus eigenlijk kunnen mensen mij voor alle soorten uitvaarten inschakelen. Energie krijg ik van uitvaarten waarin nabestaanden veel aandacht besteden aan een mooi afscheid van hun dierbare. Dit varieert van uitgebreide ceremonies op bijzondere locaties tot meer ingetogene persoonlijke uitvaarten in besloten kring."

Welke uitvaart staat Sander het meeste bij?

Sander: "Vanzelfsprekend staat de uitvaart van mijn broer, begin 2016, mij het meeste bij. Hij overleed na een auto-ongeluk op Kerstnacht. We hebben hem een passend en waardig afscheid gegeven op een bijzondere locatie. Er zijn veel persoonlijke woorden gesproken en we draaiden luid de muziek waar hij van hield. Zijn kinderen hebben we zoveel mogelijk betrokken bij zijn afscheid, zowel in de week van de opbaring in een 24-uurs kamer als tijdens de dienst en de begrafenis.

Een andere uitvaart die mij nog erg bij staat is de begrafenis van een baby uit de Molukse gemeenschap. Het was indrukwekkend vanwege de bijzondere rituelen en omdat ik voelde dat alle aanwezigen verbonden en betrokken waren bij de nabestaanden van de baby en het afscheid."

Contact met Sander Harks

Sander werkt als uitvaartverzorger bij Van der Stappen uitvaartverzorging in Waalre.

Neem contact op


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?