Week van de Begraafplaats

De Week van de Begraafplaats vond dit jaar plaats van 27 mei tot en met 4 juni. Het thema was ‘duurzaamheid’. Er hebben 6 Yarden locaties aan dit evenement meegedaan. In totaal hebben meer dan 500 bezoekers een bezoek gebracht aan een van deze 6 locaties. Het was de eerste keer dat Yarden aan de Week van de Begraafplaats meedeed.

De deelnemende locaties hadden ieder een eigen programma samengesteld. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod waaronder uitvaartrituelen, kunstuitingen op graven, de mogelijkheden op het gebied van graven en asbestemmingen maar ook onderhoud en kosten. Bezoekers konden meelopen met een rondleiding en al hun vragen stellen. De reacties van de bezoekers waren positief te noemen.

Over de Week van de Begraafplaats

De Week van de Begraafplaats is een initiatief van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe. Bij deze organisatie zijn 179 begraafplaatsen uit 122 Europese landen aangesloten. De ASCE heeft als doel om de Europese begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als onderdeel van ons erfgoed.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandebegraafplaats.nl.


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur