Herinneren met De 3 Baritons

Wat vond u van De 3 Baritons?

Meegekeken naar de online stream van Herinneren met De 3 Baritons? Laat een recensie achter op onze Facebookpagina.

live optreden 3 Baritons afgelopen

Optreden in nieuwe yardenhuis Zevenberg

Een mooi, sfeervol optreden in het nieuwe yardenhuis Zevenberg in Hoogeveen. De 3 Baritons geven een prachtig optreden waarbij er aandacht is voor dierbaren die er niet meer zijn. Door een keelontsteking is bariton Henk Poort helaas verhinderd. Daarom treden vanavond 2 van De 3 Baritons op: Ernst Daniël Smid en Marco Bakker. Ze zingen bekende liederen. Veel klassiekers als 'O Sole Mio' en van Antonio Du Curtis 'Mama'. Het is een onvergetelijk optreden waarbij veel dierbaren worden herdacht. Niet alleen van het publiek, maar ook van de zangers zelf.

Online live stream

Het optreden van de baritons in het yardenhuis Zevenberg in Hoogeveen is eveneens online te volgen. Net als bij het optreden van Ruth Jacott op de avond voor Moederdag, kunnen bezoekers van de website online het optreden van de baritons volgen.

Nu, de avond voor Vaderdag, zitten in de aula van het yardenhuis Zevenberg 200 gasten. Zij, of degene met wie ze meegekomen zijn, hebben een speciale VIP kaart gewonnen na het aanvullen van de zin 'Herinneren is voor mij...' Er zijn veel mooie zinnen binnengekomen. Het draait niet alleen om vaders, maar om alle overleden dierbaren.

Een kleine greep uit de zinnen die zijn opgestuurd:

Herinneren is voor mij... met een glimlach terugdenken aan de tijd die we samen hadden.

En:

Herinneren is voor mij... Degenen die ons zijn voorgegaan in ons hart blijven houden.

Lampje in vorm van hart

De bezoekers krijgen bij binnenkomst een lampje in de vorm van een hart. Ze kunnen het laten knipperen als ze geraakt worden door het lied dat ze horen.

Het nummer Uma Casa Portuguesa van Amália Rodrigues doet Marco Bakker denken aan een vriendin die niet zo lang geleden is overleden. En de prachtige Les Misérables zingt Ernst Daniël Smid. Een nummer waarbij veel mensen moeten denken aan iemand die ze verloren hebben. Of Calypso van John Denver. 'Speciaal voor Henk Poort. Als je kijkt, gezondheid! Ik moet je partij nu zingen', grapt de bariton Ernst Daniël Smid.

Een gelukkig leven

In de zaal, met prachtig zicht over het Drentse landschap, zingen de baritons Anatevka Medley, over de droom voor een gelukkig leven. De afsluiting van Ernst Daniël Smid: 'Lechaim. Op het leven!' Zo wordt herinnerd met een lach en met een traan.

Een onderwerp waar we nooit genoeg van krijgen. To all the girls i've loved before van Willy Nelson & Julio Iglesias. Geloof, hoop en liefde. Mooi verwoord in John Denvers lied 'Perhaps Love'. Ernst Daniël Smid: 'Mijn vrouw leeft nog steeds in mijn hart. Het is de liefde voor mijn gezin en de ruimte die ik van mensen kreeg om het verlies een plek te geven.'

Dan is daar het laatste nummer. Een beladen lied en alle hartjes knipperen naar hartenlust bij het horen van dit nummer. Het indrukwekkende optreden van 2 van De 3 Baritons krijgt een mooie afsluiting met You'll Never Walk Alone. Iedere aanwezige en online kijker moet bij dit lied wel aan een overleden dierbare denken. Met een blij en warm gevoel verlaten de mensen de aula. Tijd voor een hapje, drankje en missschien nog op de foto’s met de baritons. Het was een mooie avond om nog vaak aan terug te denken.

Wie zijn De 3 Baritons?

Marco Bakker, Henk Poort en Ernst Daniël Smid vormen sinds 1996 De 3 Baritons. De 3 klassieke zangers zijn door Ivo Niehe met succes bij elkaar gebracht. Het drietal heeft een veelzijdig repetoire en bestaat uit onder andere opera, operette en musical songs. De 3 Baritons stonden in een uitverkocht Theater Carré in 2008. Sindsdien geven de 3 heren optredens door het hele land. Op 17 juni 2017 geven De 3 Baritons een optreden van 45 minuten voor u in het yardenhuis Zevenberg.

Muzikaal herinneren bij Yarden

Als afscheidsspecialist willen wij nabestaanden ondersteunen bij het verwerken van hun verlies. Zowel voor, tijdens als na het afscheid. Wij merken dat mensen behoefte hebben om hun dierbaren te herdenken. Daarom organiseren wij verspreid over het jaar diverse herinneringsbijeenkomsten. Dit jaar organiseren we voor het eerst op 2 locaties in het land, rondom Moederdag en Vaderdag, muzikale bijeenkomsten met Ruth Jacott en De 3 Baritons. Op deze avonden vieren we samen met onze gasten het leven om zo ieders heimwee een glimlach te geven. Daarnaast krijgen de bezoekers de gelegenheid om kort stil te staan bij een overleden dierbare.