Herinneren met Ruth Jacott

Warm en spontaan optreden van Ruth Jacott

Spontaan, met een lach en een traan. Dat is het optreden in het Yarden Huis van Brabant. De zangeres Ruth Jacott weet met haar warmte en energie een mooie, passende sfeer neer te zetten.Ze zingt rustige nummers maar ook liedjes vol dynamiek, vol van leven. Er is ruimte voor verdriet en plezier. Maar vooral voor de herinnering. Haar stem reikt ver en ze weet met haar nummers de gevoelige snaar van haar publiek te raken.

Online live stream

Het optreden van Ruth Jacott is ook online te volgen. Voor de eerste keer draait er een live stream mee bij Yarden. Ongeveer 75 mensen (waaronder een aantal trouwe fans) hebben een VIP kaart gewonnen na het invullen van een slagzin. Ze hebben allemaal iemand meegenomen. Iedereen komt voor Ruth, maar ook zeker om een (overleden) dierbare te herinneren. Iedere gast krijgt een hartje met een lampje dat ze kunnen aandoen als ze een speciaal nummer horen. Dat geeft een heel mooie sfeer.

'Ook ik ben dierbare mensen kwijtgeraakt', zegt Ruth Jacott. Tussen de nummers door deelt ze ook haar eigen herinneringen met het publiek. 'Het is voor mij ook heel bijzonder dat ik hier ben. We gaan hier niet alleen verdrietige liedjes zingen. Het leven moet ook gevierd worden.'

Hoop, hoop en bidden

Ze ziet de tranen bij de aanwezige mensen. 'Waarom de tranen? Hoop, hoop en bidden. Het is nog niet afgelopen.' Ze vraagt om een verzoeknummer. 'Hou me vast? Wie zal ik vasthouden? Kom maar hoor schatje. We gaan het gewoon doen.' Dan zingt ze het bekende nummer. Uit volle borst zingen de aanwezigen mee.Het enthousiaste publiek vraagt om nog meer nummers. Ruth Jacott zingt bijna alle gevraagde liedjes uit haar rijke repertoire. Zoals Snaren in mijn hart. Het gaat heel spontaan. Zo zingt ze speciaal voor de jonge gast Jaden het lied Vrede. 'Pas als we niet meer over de overledenen praten, dan zijn ze er niet meer', zegt ze erbij. Daarna zingt ze: 'Ik ga door met leven'.

Blijf bij Mij

Ze sluit af met Blijf bij mij. Het publiek zingt luidkeels mee. De hartjes knipperen in de lucht. Hiermee eindigt het optreden van Ruth Jacotts optreden in het Yarden Huis van Brabant. Om te herinneren, maar ook om het leven te vieren. Het is een bijzondere bijeenkomst geworden met de boodschap: 'Houd me vast en laat me nooit meer gaan...'

Herinneringsoptreden van 3 baritons

De 3 baritons geven op zaterdag 17 juni een optreden in het nieuwe yardenhuis Zevenberg in Hoogeveen. Wilt u VIP kaarten winnen?

Geef u op

Wie is Ruth Jacott?

Ruth Jacott startte haar zangcarrière al in 1986 maar brak pas echt door in 1993. Namens Nederland deed de zangeres mee aan het Eurovisie Songfestival met haar nummer "Vrede". De Surinaams-Nederlandse artiest heeft in de jaren erna veel Nederlandstalige nummers uitgebracht zoals 'Leun op mij' en 'Hou me vast'.

Ruth is een sterke vrouw die haar gevoel en warmte overbrengt met haar muziek. In 2017 treedt Ruth met haar theatertournee door het hele land op. Op 13 mei 2017 geeft Ruth Jacott een optreden van 45 minuten bij Yarden Huis van Brabant. U kunt het optreden hierboven live volgen.

Muzikaal herinneren bij Yarden

Als afscheidsspecialist willen wij nabestaanden ondersteunen bij het verwerken van hun verlies. Zowel voor, tijdens en na het afscheid. Wij merken dat mensen behoefte hebben om hun dierbaren te herdenken. Daarom organiseren wij meerdere malen per jaar diverse herinneringsbijeenkomsten. Dit jaar organiseren we voor het eerst op 2 locaties in het land, rondom Moederdag en Vaderdag, muzikale herinneringsbijeenkomsten met Ruth Jacott en De 3 Baritons. Tijdens deze avond willen we samen met onze gasten het leven vieren en uw heimwee een glimlach te geven. Daarnaast geven we mensen de gelegenheid om kort stil te staan bij een overleden dierbare.