Overname Yarden door DELA

Coöperatie DELA is alsnog van plan om Yarden Uitvaartorganisatie over te nemen. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Yarden-verzekerden kunnen rekenen op financiële stabiliteit en er ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming voor leden. Dankzij deze overname krijgt coöperatie DELA er een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij die complementair zijn aan die van DELA.

Overname alsnog mogelijk

DELA en Yarden konden opnieuw met elkaar in gesprek over een overname nadat het Kifid en het Gerechtshof uitspraken dat Yarden in het belang van haar financieel herstel de polisvoorwaarden van de pakketpolissen eenzijdig mocht wijzigen. Van groot belang voor DELA was daarnaast het besluit van de  Consumentenbond om haar voorbereidingen voor een bodemprocedure tegen het herstelplan van Yarden te staken.

Stabiliteit

In de nieuwe situatie kunnen de Yarden-leden rekenen op financiële stabiliteit en ontstaat er ruimte voor meer inflatiebescherming en winstdeling voor leden. Dankzij deze overname krijgt de coöperatie er een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij in gebieden die complementair zijn aan die van DELA.

Solidariteit

DELA en Yarden delen een soortgelijke historie, zijn beide ledenorganisaties en zijn beide opgericht om een waardige uitvaart mogelijk te maken. Edzo Doeve algemeen directeur DELA: “We kunnen Yarden – dankzij onze financiële buffers - helpen. Ik ben er trots op dat onze solidariteitsgedachte - ‘Draagt Elkanders Lasten’ - springlevend is. De gedachte achter deze overname is dat een sterk collectief een verzwakt collectief helpt, zodat er één nog sterker collectief ontstaat.”


    Wat verandert er voor Yarden-leden?

    Voor Yarden-leden verandert er voorlopig niets: de polis loopt gewoon door en leden of hun nabestaanden kunnen blijven rekenen op de gebruikelijke dienstverlening. Alle uitvaarten die gepland staan, worden zoals gebruikelijk door Yarden verzorgd.

    Meer informatie

    Bekijk ook de veelgestelde vragen over de voorgenomen overname.

    Pakketpolis

    Heeft u een pakketpolis? Als de toezichthouders de voorgenomen overname goedkeuren, is Yarden op termijn officieel onderdeel van DELA.

    DELA garandeert dat, bij overlijden in de komende tien jaar, nabestaanden voor wat betreft de pakketdekking niets hoeven bij te betalen als zij gebruik maken van het eigen uitvaartbedrijf.

    Publicatie Staatscourant over de fusie

    Publicatie Staatscourant en overige media: mogelijkheid om verzet aan te tekenen tegen fusie

    Vanwege de voorgenomen overname door DELA is er op dinsdag 8 juni 2021 een digitale publicatie in de Nederlandse Staatscourant gedaan. Hierin wijzen wij onze polishouders op de mogelijkheid om verzet aan te tekenen tegen de fusie tussen Yarden Uitvaartverzekeringen N.V.. en DELA Natura- en levensverzekeringen N.V. In de Staatscourant  staat volgens welke voorschriften en termijn dit verzet kenbaar kan worden gemaakt. Lees hier de Staatscourant publicatie. Ook is dezelfde publicatie te lezen in Het Financieele Dagblad, De Telegraaf en Trouw van 8 juni 2021.

    Onze polishouders die in het buitenland wonen ontvangen op dinsdag 8 juni een e-mail of een brief naar verwachting vanaf dinsdag 8 juni tot en met donderdag 10 juni over de voorgenomen overname van Yarden door DELA. Het betreft hier alleen de landen in de Europese Unie aangevuld met: Liechtenstein, IJsland en Noorwegen (EER). Bij deze brief is de publicatie van de Staatscourant toegevoegd.


    Heeft u vragen over dit onderwerp?

     Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

     Lees meer

     Meer weten over dit onderwerp? Lees ook de overige informatie:

     Veelgestelde vragen