Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven

In een rustige omgeving in Almere Haven ligt deze prachtige begraafplaats met een kleinschalig uitvaartcentrum. Het moderne, witte gebouw valt op tussen het vele groen en verrast door de pittoreske uitstraling. Vanuit de aula heeft u uitzicht over de begraafplaats en de omringende natuur. Een aangename plek voor een persoonlijk afscheid.

Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven

0

Uitvaartcentrum en begraafplaats Almere Haven

Wat direct opvalt aan Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven is de omgeving. De rust, de ruimte en het vele groen: hagen, gras en grote bomen. U bevindt zich in een totaal ander stukje Almere Haven dan de grote stad. Dwars door de begraafplaats loopt een fietspad, het Kerkhofpad, vanaf de dijk naar de Oosterdreef.

U kunt bij ons een volledig en persoonlijk afscheid verzorgen voor uw overleden dierbare. Van de verzorging en opbaring tot aan de condoleance, uitvaartdienst en de gang naar de begraafplaats. Bespreek uw ideeën met ons. Wij doen ons best om deze te realiseren en de begrafenis geheel naar uw wens te laten verlopen. De begraafplaats en het uitvaartcentrum worden geëxploiteerd door Yarden en de PC Hooft.

Faciliteiten Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven:

 • ontvangsthal met kinderspeelhoek;
 • lichte aula, met uitzicht over de begraafplaats;
 • rouw-/opbaarkamer;
 • koffiekamer;
 • uitgebreide cateringmogelijkheden;
 • particuliere graven;
 • urnengraven;
 • verstrooiveld;
 • ruime parkeergelegenheid.
Condoleance en catering

Uiteraard is het mogelijk om een condoleance bij ons te houden. Vaak gebeurt dit op de avond voorafgaand aan de plechtigheid. U bepaalt of de kist van de overledene daarbij geopend is, om bezoekers de gelegenheid te bieden tot afscheid nemen. We leggen de bloemstukken rondom de kist en branden de kaarsen. Samen met de familie sluiten we uiteindelijk de kist.

Voorafgaand aan de begrafenis of uitvaartdienst, als wij de bezoekers ontvangen, kunt u als familie even apart zitten. Na afloop stellen wij onze koffiekamer voor u beschikbaar om samen met familie en belangstellenden na te praten. De koffiekamer heeft witte wanden, is ingericht met lange sta- en hangtafels en biedt een rustgevend uitzicht over de begraafplaats. Een fijne plek om met elkaar nog even herinneringen op te halen.

Catering


Een glas champagne met tapas na de uitvaartdienst of begrafenis? Qua catering is bij uitvaartcentrum Almere Haven van alles mogelijk! We leveren producten van hoge kwaliteit en hebben ons aanbod recentelijk uitgebreid: van roomboterkoekjes tot haringplateau of Surinaamse broodjes. Wij voldoen graag aan uw wensen. Ook tijdens de condoleance behoort een borrel met hapjes tot de mogelijkheden. Bekijk hier onze verschillende arrangementen.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om zelf media in de vorm van muziek, foto's of film af te laten spelen. Onze medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden.
Mogelijkheden voor foto en film

- Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video's of foto's
- Foto's worden middels een diapresentatie afgespeeld
- Materiaal kan worden aangeleverd op CD/DVD of USB
- Ook uw eigen laptop kan worden gebruikt.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw uitvaartmuziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct doorsturen.

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring.

Asbestemming en nagedachtenis

U kunt uw overleden dierbare in een particulier graf laten plaatsen (termijn van 20 jaar, verlenging mogelijk). U kunt samen met een medewerker een mooi graf uitzoeken. Verder zijn er diverse asbestemmingsmogelijkheden. Zo kunt u een urn bijzetten in onze grafkamer met urnengraven. De grafkamer ligt hoger dan de looppaden en het fietspad, om te voorkomen dat deze onder water komt te staan. Er is ook een algemeen verstrooiveld aanwezig, waar u de as kunt uitstrooien.

Route en contact

Begraafplaats en Uitvaartcentrum Yarden Almere Haven ligt aan de Oosterdreef in Almere en is goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Op 500 meter afstand ligt bushalte Almere-Haven Centrum. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar de begraafplaats en het uitvaartcentrum. Komt u met de auto? Aan de voor- en achterzijde van het uitvaartcentrum is voldoende gelegenheid om te parkeren.

Plan uw route naar Begraafplaats en Uitvaartcentrum Almere Haven

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 036 535 7200

Meer praktische informatie

Praktische informatie
bekijk
Tekst

Uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum Almere Haven kenmerkt zich door veel licht en een rustige sfeer in een modern gebouw. Op veel plekken kunt u heerlijk naar buiten kijken en het interieur is recentelijk vernieuwd en opgeknapt. We bieden mogelijkheden voor opbaring, rouwbezoek en condoleance en uitvaartplechtigheden. Ook verzorging van de overledene door de familie en rituele bewassing zijn mogelijk.

Aula


De aula is overzichtelijk en licht. Door de grote glazen pui achter de kist kijkt u uit over de begraafplaats. De aula biedt circa 80 zit- en tevens 80 staanplaatsen, en is voorzien van een sprekersgedeelte, kaarsen en houten blokken als bloementafels. Het meubilair is nieuw en robuust, de witte wanden en het vele gras zorgen voor een ruimtelijk effect.

Rouwkamer


Het uitvaartcentrum heeft een rouwkamer waar wij uw overleden dierbare kunnen opbaren. Hier kunt u afscheid nemen en ook rouwbezoek ontvangen. De ruimtes zijn vrij sober ingericht en bieden daardoor alle ruimte voor een persoonlijke aankleding. U kunt de ruimte inrichten met bijvoorbeeld bloemen, foto’s persoonlijke spullen en andere aandenkens aan de overledene. U kunt ook tekeningen of kunst ophangen. Of discoverlichting, als u dat wilt. Wij denken graag met u mee.

Begraafplaats

De begraafplaats Almere Haven is fraai aangelegd. We hebben particuliere graven, maar ook verschillende mogelijkheden voor asbestemming. In het midden van de begraafplaats is een herinneringsplek gecreëerd: een monument waarop u een gedenkplaatje kunt laten plaatsen.

Graven en asbestemming


U kunt uw overleden dierbare in een particulier graf laten plaatsen (termijn van 20 jaar, verlenging mogelijk). U kunt samen met een medewerker een mooi graf uitzoeken. Verder zijn er diverse asbestemmingsmogelijkheden. Zo kunt u een urn bijzetten in onze grafkamer met urnengraven. De grafkamer ligt hoger dan de looppaden en het fietspad, om te voorkomen dat deze onder water komt te staan. Er is ook een algemeen verstrooiveld aanwezig, waar u de as kunt uitstrooien.

Meer informatie: www.begraafplaatsalmere.nl

Afgifte bloemen


Particulieren kunnen bloemen afgeven op afspraak. Bloemisten kunnen 24 uur per dag terecht met een sleutel.

Checklist overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw persoonlijke wensen, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een gedetailleerde indicatie van de kosten voor de uitvaart die u voor ogen heeft.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 036 535 7200

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie
Muziek In de aula
Aantal parkeerplaatsen op terrein 50
Rolstoel 1
Invalidenparkeerplaatsen 2
Kindervoorziengen Kinderhoekje

Bezoekmogelijkheden
Familiebezoek Maandag t/m vrijdag: 14.00-20.00 uur in overleg. Zaterdag en zondag: 14.00-17.00 uur in overleg.
Condoleancebezoek Maandag t/m vrijdag: 18.00-20.00 uur in overleg. Zaterdag en zondag: 12.00-17.00 uur in overleg.
24-uurskamers Nee
Aantal bezoekers condoleance 80 tot 100

Locatiemanager: Natasja van Kampen

Downloads

Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Aanvraagformulier begrafenis
Reglement begraafplaatsen Almere

Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken