Veelgestelde vragen overname Yarden

Hieronder vindt u een aantal vragen en antwoorden over de voorgenomen overname van Yarden door DELA.

Vragen voorgenomen overname Yarden door DELA

Waarom heb ik als Yarden-klant geen brief ontvangen over de overname?

Bent u klant van Yarden en vraagt u zich af waarom u niet per brief geïnformeerd bent hierover? Dat komt omdat het gaat om een aangekondigde overname. De toezichthouders moeten deze overname nog goedkeuren. Zodra dat is gebeurd en de overname een feit is, informeren we onze klanten uiteraard persoonlijk. Tot die tijd verandert er niets voor u.

Is er sprake van een fusie of een overname?

Het wordt een overname. DELA neemt de verzekeraar, uitvaartverzorging en deelnemingen van Yarden over. De Vereniging Yarden blijft zelfstandig – met financiële hulp van DELA - als vrijwilligersorganisatie en als enige onder de Yarden-naam voortbestaan.

Waarom doet DELA deze overname?

Om de 1 miljoen Yarden-leden vanuit een gevoel van solidariteit te helpen om een waardig afscheid zeker te stellen. Samen ontstaat een nog sterker collectief in Nederland dat zorgt dat mensen een waardig afscheid kunnen krijgen.

Wat biedt DELA concreet aan Yarden-verzekerden?

In algemene zin geldt voor Yarden-verzekerden dat zij de huidige polis behouden. Als er nu geen premie wordt betaald dan blijft dat zo. De waarde van het verzekerde pakket verandert wel, tenminste tot een bij de overname afgesproken niveau. Deze stijgt namelijk doordat Yarden-verzekerden, net als DELA-leden, winstdeling krijgen.

Wanneer is de overname definitief?

Nadat de toezichthouders de voorgenomen overname hebben goedgekeurd, is Yarden officieel onderdeel van DELA.

Wij hebben een uitvaart geboekt bij Yarden, gaat deze nog door?

Alle uitvaarten die gepland staan worden gewoon zoals gebruikelijk door Yarden verzorgd. Heeft u een uitvaartplechtigheid, dan gaat deze gewoon door.

Vragen over uw verzekering?

Ik heb een verzekering bij Yarden, wat betekent dit voor mij?

Voorlopig blijft alles hetzelfde. U houdt uw huidige polis. Na de daadwerkelijke overname wordt u – met diezelfde polis - klant van DELA. U hoeft daar nu niets voor te doen.

Is het verstandig om mijn Yarden-polis om te zetten naar een DELA-polis?

De overname is nog geen feit: op dit moment blijft alles zoals het is. Nadat de toezichthouders de voorgenomen overname hebben goedgekeurd, is Yarden officieel onderdeel van DELA. In algemene zin geldt dan voor Yarden-verzekerden dat zij de huidige polis behouden. Als er nu geen premie wordt betaald dan blijft dat zo tot en met 2029. De waarde van het verzekerde pakket verandert wel. Deze stijgt namelijk doordat Yarden-verzekerden, net als DELA-leden, winstdeling krijgen. Yarden-verzekerden worden nog niet direct lid van coöperatie DELA. Op termijn wordt onderzocht hoe dit wel kan.

Welke zekerheid biedt DELA mij precies?

In algemene zin geldt voor Yarden-verzekerden dat zij de huidige polis behouden. Als er nu geen premie wordt betaald dan blijft dat zo tot en met 2029. De waarde van het verzekerde pakket verandert wel. Deze stijgt namelijk doordat Yarden-verzekerden, net als DELA-leden, winstdeling krijgen.

Ik heb een pakketpolis van Yarden en er is een maatregel genomen in juli 2019. Geldt deze maatregel nog?

Ja, deze maatregel is nog steeds van kracht. Eind 2019 bent u als klant van Yarden hierover schriftelijk geïnformeerd.

Contact

Staat uw vraag hierboven niet vermeld? Neemt u dan contact op met 1 van de medewerkers van onze klantenservice.


Heeft u vragen over dit onderwerp?

  • Bel gratis 0800 1292
  • Kies optie 1 in het menu
  • Of stel een vraag via chat:

WEBCHAT

Ma t/m zat: 8.00 - 17.00 uur.

Lees meer

Meer weten over dit onderwerp? Lees ook de overige informatie:

Overname Yarden door DELA