Yarden en Saar aan huis slaan handen ineen

Saar aan Huis, organisatie voor aanvullende mantelzorg, gaat met Yarden uitvaartorganisatie samenwerken. Yarden zorgt niet alleen voor zorg bij overlijden maar wil ook mensen op een kwetsbaar moment, in de laatste fase van hun leven, ondersteunen. We hebben daarom samenwerking gezocht met Saar aan Huis.

Saar aan Huis biedt ouderen allerlei andere vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, lichte verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden kunnen mensen in de laatste fase van hun leven, een gedeelte van het verzekerd bedrag vervroegd uit laten keren in geld, bijvoorbeeld om mantelzorg in te kopen.

Flexibele zorg

De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is een flexibele verzekering en biedt de mogelijkheid om een deel eerder te laten uitkeren in geld. Bijvoorbeeld als u extra mantelzorg wilt als u ziek bent. Met een uitkering tot maximaal 50% van het verzekerd bedrag kunt u zo de extra hulp van Saar aan Huis inschakelen. Door samen met Saar aan Huis een stuk zorg uit handen te nemen, hopen wij onze leden ruimte te geven om te concentreren op de laatste levensfase. Yarden is er om een goed afscheid te verzorgen en soms begint dat afscheid nemen al vóór het overlijden.

Extra zorg met Saar

Mensen blijven langer thuis wonen. Dat is heel mooi, maar ze kunnen daar vaak wel wat extra hulp bij gebruiken. Thuiszorgorganisaties hebben het moeilijk door bezuinigingen en personeelstekort. Het is voor hen al een hele opgave om de gevraagde medische zorg te leveren. Tijd voor iets extra’s is er niet. Die kunnen wij leveren. Mensen krijgen ondersteuning van dezelfde persoon, een ‘Saar’, die met zorg voor ze wordt geselecteerd. Mensen kunnen zo onbezorgd, gezellig en plezierig leven in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nieuwe vormen van samenwerking

Saar aan Huis werkt al nauw samen met verschillende thuiszorgorganisatie in het land. Met de nieuwe vormen van samenwerking zullen meer ouderen thuis ondersteuning ontvangen. Dat is nodig om mensen op een prettige manier langer thuis te kunnen laten wonen.

Betere hulp dankzij samenwerken

In de afgelopen 5 jaar is de vraag naar zorg sterk veranderd. Er is te weinig personeel en zij zijn door werkdruk overbelast. De overheid legt alles neer bij de gemeenten die deze enorme problemen niet kunnen oplossen. De ouderen worden de dupe, mantelzorgers kunnen het niet meer aan. Door meer samen te werken, zoals we dat ook doen met een aantal zorgverzekeraars, kunnen we de mensen beter helpen. Dat is het doel van Saar aan Huis.


Logo Saar aan Huis

Meer informatie?

Saar aan Huis biedt ouderen allerlei andere vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, lichte verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Wilt u meer weten wat Saar aan Huis voor u kan betekenen?

Meer informatie

Rouwverwerking en nagedachtenis bij buitencolumbarium

Uitvaart regelen

Wanneer een dierbare overlijdt moet er al snel veel geregeld worden. Door de vele mogelijkheden kunt u de uitvaart persoonlijk maken. Wilt u weten wat erbij komt kijken om een uitvaart te regelen, of waar wij u mee kunnen helpen?

Lees meer