"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Het omniculturele Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost is een plek voor uitvaarten voor iederéén; mensen met alle mogelijke achtergronden, culturen en religies. Een ontmoetingsplek waar u afscheid kunt nemen volgens uw eigen geloofsovertuiging, tradities en rituelen.

R

Hoorneboeg 1

1102 BK Amsterdam

Routebeschrijving
K 088 927 3770 088 927 3770
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Locatiemanager

Richard Spaander

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zondag 8.30-20.00 uur
Administratie Maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag 8.30-18.00 uur, Zaterdag 10.00-14.00 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op parkeerterrein 23, waarvan 2 invalideplekken
Directe omgeving Parkeergarage P9 en P6
Invalidenparkeerplaatsen 2

Aula

Aantal aula's 1
Totaal aantal bezoekers 400
Aantal zitplaatsen 140
Terras Nee
Kinderhoekje Nee

Familiekamer

Aantal familiekamers 1
Totaal aantal bezoekers 50
Aantal zitplaatsen In overleg

Opbaarsuites

Aantal kamers 7
Aantal personen 8 tot 20
Aantal zitplaatsen In overleg

Beschikbare tijd

Basistijd aula 60 minuten (in overleg verschillende tijden mogelijk)
Uitbreidingstijd aula Per 30 minuten


Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Het Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost is ontworpen samen met en voor mensen van het kleurrijke stadsdeel Amsterdam-Zuidoost. Een ontmoetingsplek waar u op eigen wijze, volgens eigen geloofsovertuiging en tradities, in eigen sfeer afscheid kunt nemen.
Hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan van bewoners en bestuur van stadsdeel Zuidoost en Yarden. Alle ruimtes hebben een uniek karakter, maar zijn zodanig neutraal dat ze zich ook uitstekend lenen om elkaar te ontmoeten, het leven te vieren en om sociale activiteiten, exposities of bijeenkomsten te houden.

Gastvrijheid voorop

In ons afscheidshuis staat gastvrijheid voorop. Ons team van vriendelijke medewerkers doet er alles aan om u bij te staan waar nodig, maar verstaat ook de kunst van het op de achtergrond aanwezig zijn. Vanuit 'voelen wat mensen nodig hebben', zijn zij er wanneer daar behoefte aan is.

Mogelijkheden

Een goed afscheid betekent eigen muziek, foto's of films. Maar ook uw eigen eten, rituelen, rouwen en vieren op uw manier. Het kan hier allemaal! Het Afscheidshuis is een 'huis van verbinden, afscheid nemen en het leven vieren'. Een huis waar we u welkom laten voelen. U heeft onder meer de mogelijkheid om uw eigen gerechten te koken, terwijl uw taal en muziek rondzingen. Echt een huis voor iedereen.

Ruimte voor 400 mensen

Onze aula is voorzien van een hightech audio- en videosysteem, video conferencing, livestreaming en state of the art belichtingsmogelijkheden. Hier kunnen wij tot maximaal 400 gasten ontvangen, indien gewenst compleet met horeca. Voor uw diensten en bijeenkomsten hoeft u dus niet uit te wijken naar andere gelegenheden. Kleine groepen tot maximaal 50 personen faciliteren wij in onze familiekamer. Als u dat wilt, verzorgen wij de catering.

Verder heeft het Afscheidshuis een verzorgingsruimte voor het uitvoeren van rituele bewassingen. Tijdens de bewassing hebben de nabestaanden en de bewassers elk hun eigen ruimte.

Daarnaast beschikt het gebouw over 7 opbaarsuites waar u bij uw overleden dierbare kunt zijn wanneer en zolang u wilt, dag en nacht. De suite kunt u naar eigen wens inrichten en decoreren. 

Tot slot maakt een volledig uitgeruste gastenkeuken onderdeel uit van dit bijzondere Afscheidshuis waar men zelf gerechten kan bereiden. U hoeft alleen de ingrediënten, potten en pannen mee te nemen.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Persoonlijk sfeer creëren

De inrichting van onze aula is neutraal en volledig naar eigen wens en smaak in te richten voor uiteenlopende ceremonies en bijeenkomsten. Met behulp van de veelzijdige verlichting, creëren we in de ruimte de sfeer die het beste past bij de plechtigheid en het gezelschap.

Met een hightech video conference systeem kunnen we de bijeenkomst naar de wereld brengen en sprekers vanuit de hele wereld laten deelnemen. Op drie grote projectieschermen kunnen foto’s, films, presentatie en gasten in beeld brengen. Op een vierde, kleiner scherm projecteren we een afbeelding of bijvoorbeeld een religieus symbool. Twee HD camera’s zorgen ervoor dat opnames en uitzendingen van professionele kwaliteit worden gemaakt.

Onze geluidsinstallatie kan worden afgestemd op ingetogen diensten maar ook op hoge decibels. Als u wenst bouwen we een podium op met ruim plaats voor een koor, artiest of een band. Met 6 draadloze microfoons en Yamaha-mixer kunnen we studiokwaliteit voorstellingen, opnames en uitzendingen realiseren.

Kortom, we creëren een omgeving die aansluit bij de gewenste beleving. Ingetogen of uitbundig, uitvaart of viering, religieus of zakelijk, door techniek en aandacht, maar vooral door de mensen die de ruimte gebruiken maken we haar persoonlijker.

Sociale ontmoetingsfunctie

Ons gastvrije Afscheidshuis is een ontmoetingsplek voor iedereen, met een sociale ontmoetingsfunctie in brede zin: mensen kunnen hier ook terecht voor bijvoorbeeld een herinneringsbijeenkomst, een mooi concert of een lezing.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij ons omniculturele Afscheidshuis? Volg de digitale rondleiding en bekijk het vanuit 360 graden.

Route

Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost ligt aan de Hoorneboeg, vlak bij station Bijlmer ArenA.

Plan hier uw route naar Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Downloads

Interactieve documenten
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost
Tarieven Eten & Drinken

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Yarden uitvaartverzorgster Wilna Bolner Luisteren, helpen, organiseren - en er zijn. Maak kennis
In een zware week ben ik er voor mensen. Punt. Maak kennis
Ik wil mensen helpen, dat kan ik ook niet helpen. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt