"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven

In een rustige omgeving in Almere Haven ligt deze prachtige begraafplaats met een kleinschalig uitvaartcentrum. Het moderne, witte gebouw valt op tussen het vele groen en verrast door de pittoreske uitstraling. Vanuit de aula heeft u uitzicht over de begraafplaats en de omringende natuur. Een aangename plek voor een persoonlijk afscheid.

R

Oosterdreef 15

1357 DK Almere

Routebeschrijving
K 036 535 7200 036 535 7200
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie
Muziek In de aula
Aantal parkeerplaatsen op terrein 50
Rolstoel 2
Invalidenparkeerplaatsen 2
Kindervoorziengen Kinderhoekje

Bezoekmogelijkheden
Familiebezoek Maandag t/m vrijdag: 14.00-20.00 uur in overleg. Zaterdag en zondag: 14.00-17.00 uur in overleg.
Condoleancebezoek Maandag t/m vrijdag: 18.00-20.00 uur in overleg. Zaterdag en zondag: 12.00-17.00 uur in overleg.
24-uurskamers Nee
Aantal bezoekers condoleance 80 tot 100

Locatiemanager: Natasja van Kampen

Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven

Wat direct opvalt aan Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere Haven is de omgeving. De rust, de ruimte en het vele groen: hagen, gras en grote bomen. U bevindt zich in een totaal ander stukje Almere Haven dan de grote stad. Dwars door de begraafplaats loopt een fietspad, het Kerkhofpad, vanaf de dijk naar de Oosterdreef.

U kunt bij ons een volledig en persoonlijk afscheid verzorgen voor uw overleden dierbare. Van de verzorging en opbaring tot aan de condoleance, uitvaartdienst en de gang naar de begraafplaats. Bespreek uw ideeën met ons. Wij doen ons best om deze te realiseren en de begrafenis geheel naar uw wens te laten verlopen. De begraafplaats en het uitvaartcentrum worden geëxploiteerd door Yarden en de PC Hooft.

Faciliteiten Uitvaartcentrum en Begraafplaats:

  • ontvangsthal met kinderspeelhoek;
  • lichte aula, met uitzicht over de begraafplaats;
  • rouw-/opbaarkamer;
  • koffiekamer;
  • uitgebreide cateringmogelijkheden;
  • particuliere graven;
  • urnengraven;
  • verstrooiveld;
  • ruime parkeergelegenheid.

Uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum Almere Haven kenmerkt zich door veel licht en een rustige sfeer in een modern gebouw. Op veel plekken kunt u heerlijk naar buiten kijken en het interieur is recentelijk vernieuwd en opgeknapt. We bieden mogelijkheden voor opbaring, rouwbezoek en condoleance en uitvaartplechtigheden. Ook verzorging van de overledene door de familie en rituele bewassing zijn mogelijk.

Aula

De aula is overzichtelijk en licht. Door de grote glazen pui achter de kist kijkt u uit over de begraafplaats. De aula biedt circa 80 zit- en tevens 80 staanplaatsen, en is voorzien van een sprekersgedeelte, kaarsen en houten blokken als bloementafels. Het meubilair is nieuw en robuust, de witte wanden en het vele gras zorgen voor een ruimtelijk effect.

Rouwkamer

Het uitvaartcentrum heeft een rouwkamer waar wij uw overleden dierbare kunnen opbaren. Hier kunt u afscheid nemen en ook rouwbezoek ontvangen. De ruimtes zijn vrij sober ingericht en bieden daardoor alle ruimte voor een persoonlijke aankleding. U kunt de ruimte inrichten met bijvoorbeeld bloemen, foto’s persoonlijke spullen en andere aandenkens aan de overledene. U kunt ook tekeningen of kunst ophangen. Of discoverlichting, als u dat wilt. Wij denken graag met u mee..

Condoleance en plechtigheid

Uiteraard is het mogelijk om een condoleance bij ons te houden. Vaak gebeurt dit op de avond voorafgaand aan de plechtigheid. U bepaalt of de kist van de overledene daarbij geopend is, om bezoekers de gelegenheid te bieden tot afscheid nemen. We leggen de bloemstukken rondom de kist en branden de kaarsen. Samen met de familie sluiten we uiteindelijk de kist.

Voorafgaand aan de begrafenis of uitvaartdienst, als wij de bezoekers ontvangen, kunt u als familie even apart zitten. Na afloop stellen wij onze koffiekamer voor u beschikbaar om samen met familie en belangstellenden na te praten. De koffiekamer heeft witte wanden, is ingericht met lange sta- en hangtafels en biedt een rustgevend uitzicht over de begraafplaats. Een fijne plek om met elkaar nog even herinneringen op te halen.

Catering

Een glas champagne met tapas na de uitvaartdienst of begrafenis? Qua catering is bij uitvaartcentrum Almere Haven van alles mogelijk! We leveren producten van hoge kwaliteit en hebben ons aanbod recentelijk uitgebreid: van roomboterkoekjes tot haringplateau of Surinaamse broodjes. Wij voldoen graag aan uw wensen. Ook tijdens de condoleance behoort een borrel met hapjes tot de mogelijkheden.

Begraafplaats

De begraafplaats Almere Haven is fraai aangelegd. We hebben particuliere graven, maar ook verschillende mogelijkheden voor asbestemming. In het midden van de begraafplaats is een herinneringsplek gecreëerd: een monument waarop u een gedenkplaatje kunt laten plaatsen.

Graven en asbestemming

U kunt uw overleden dierbare in een particulier graf laten plaatsen (termijn van 20 jaar, verlenging mogelijk). U kunt samen met een medewerker een mooi graf uitzoeken. Verder zijn er diverse asbestemmingsmogelijkheden. Zo kunt u een urn bijzetten in onze grafkamer met urnengraven. De grafkamer ligt hoger dan de looppaden en het fietspad, om te voorkomen dat deze onder water komt te staan. Er is ook een algemeen verstrooiveld aanwezig, waar u de as kunt uitstrooien.

Meer informatie

www.begraafplaatsalmere.nl

Afgifte bloemen

Particulieren kunnen bloemen afgeven op afspraak. Bloemisten kunnen 24 uur per dag terecht met een sleutel.

Route

Begraafplaats en Uitvaartcentrum Yarden Almere Haven ligt aan de Oosterdreef in Almere en is goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Op 500 meter afstand ligt bushalte Almere-Haven Centrum. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar de begraafplaats en het uitvaartcentrum. Komt u met de auto? Aan de voor- en achterzijde van het uitvaartcentrum is voldoende gelegenheid om te parkeren.

Plan uw route naar Begraafplaats Almere Haven

Downloads

Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Aanvraagformulier begrafenis
Reglement begraafplaatsen Almere

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Het liefst doe ik net iets meer dan mensen verwachten. Maak kennis
Uitvaartverzorger Heleen van der Kwaak Kijken, luisteren en invoelen. Maak kennis
Dit vak kies je niet zomaar, het zit in je. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Marianne Ronday Een handvat bieden voor een passende en mooie uitvaart. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Joost Veenstra Een handvat bieden voor een passende en mooie uitvaart. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Trudy Brenninkmeijer Er samen met de familie een mooi, warm, waardig en respectvol afscheid van maken. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Remco Meijerink Met een ode aan het leven afscheid nemen. Daar help ik graag bij. Maak kennis
Uitvaartverzorger Floor van der Hoeven Als uitvaartverzorger wil ik samen met de familie een mooi, passend én persoonlijk afscheid verzorgen. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt