Yarden uw nieuwe verzekeraar

Had u een uitvaartverzekering bij NorthWest? Dan is Yarden per 1 januari 2016 uw nieuwe verzekeraar. Omdat NorthWest haar verzekeringsactiviteiten heeft beëindigd, zijn alle verzekeringen aan ons overgedragen. Belangrijk: u hoeft niets te doen. Op deze pagina leest u welke voordelen deze overname voor u heeft.

Wat betekent de overname voor u?

Praktisch verandert er niets. Zo blijven de polis en alle voorwaarden van uw vertrouwde verzekering precies hetzelfde, zoals het recht om uw eigen uitvaartverzorger te kiezen. Ook de manier waarop u premie betaalt, blijft zoals het bij NorthWest was geregeld. Bij de periodieke incasso ziet u voortaan Yarden Uitvaartverzekeringen staan, dat is het enige verschil. Kortom: u hoeft zelf niets te doen.

De voordelen van Yarden

Voor u heeft deze overdracht alleen positieve gevolgen. Als klant van Yarden bent u automatisch lid van onze vereniging, waardoor u recht heeft op allerlei voordelen. U ontvangt bijvoorbeeld jaarlijks gratis het magazine Verder: een blad vol inspirerende verhalen van leden, vrijwilligers en anderen over afscheid nemen, verlies en rouw. Ook geeft het lidmaatschap u gratis toegang tot lezingen en herinneringsbijeenkomsten.

Gratis uw uitvaartwensen vastleggen

Heeft u al eens nagedacht over uw uitvaartwensen? Download het wensenboekje en vul het boekje digitaal in. Deel uw ingevulde wensenlijst met uw dierbaren. Zo geeft u uw nabestaanden houvast bij het regelen van uw afscheid.

Meer weten?

Heeft u vragen? Kijk hieronder bij veelgestelde vragen of uw vraag ertussen staat. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op per chat of e-mail. Heeft u liever een medewerker aan de lijn, bel dan 040-232 21 22. Het Yarden-team helpt u graag. We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Veelgestelde vragen


 • Ja. Beide verzekeringen blijven bestaan. Uw NorthWest verzekering blijft bestaan met voorwaarden zoals u die bij NorthWest gewend was. Daarnaast blijft uw Yarden verzekering ook bestaan.
 • Yarden heeft de polis ongewijzigd overgenomen van NorthWest. Dit betekent dat u in geval van een overlijden recht houdt op hetzelfde verzekerd bedrag als waarvoor u bij NorthWest verzekerd was. Mocht u besluiten de polis premievrij voort te zetten of af te kopen, dan gelden dezelfde voorwaarden als bij NorthWest Verzekeringen.
 • Nee. NorthWest Verzekeringen is opgehouden te bestaan. Yarden heeft de verzekeringsportefeuille overgenomen. Dit betekent dat Yarden tot maximaal het door u verzekerde bedrag vergoedt voor een uitvaart en, indien gewenst, ook de uitvaart verzorgt. In het laatste geval geldt ook voor oud-NorthWest verzekerden het Yarden ledenvoordeel.
 • Ja. De premie blijft ongewijzigd. Alleen indien u gekozen heeft voor indexering van het verzekerd bedrag wijzigt de premie; net zoals bij NorthWest Verzekeringen het geval was.
 • Ja. De polis en –voorwaarden blijven ongewijzigd.
 • Ja. Het polisnummer wijzigt niet.
 • Ja. Het rekeningnummer blijft hetzelfde. Op het afschrift dat u ontvangt ziet u in het geval van een automatische incasso wel een wijziging, te weten: Yarden als naam van de incassant i.p.v. NorthWest Verzekeringen.
 • In januari 2016 krijgen verzekerden van NorthWest meer informatie over de overdracht en over Yarden.
 • Voor vragen over de overname kunt u Yarden bereiken via contact of via het telefoonnummer 040-232 21 22 (open van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Voor vragen met betrekking tot uw voormalig NorthWest verzekering kunt u contact opnemen met 040-232 21 22.
 • Klanten zijn niet verplicht om mee te gaan naar Yarden. Als u besluit om niet over te stappen, dan gelden de opzegregels van NorthWest, in dit geval 1 maand opzegtermijn.
 • Ja. De voorwaarden van de polissen en premies van NorthWest-klanten blijven hetzelfde.
 • Voor alle klanten heeft de overdracht alleen positieve gevolgen. De overname van NorthWest past goed in de groeistrategie van Yarden. Niet alleen ontstaan er schaalvoordelen, maar ook kan de overname zorgen voor kwaliteitsverhoging en efficiency. En daar profiteren klanten van beide organisaties van. Bovendien kunnen voormalig NorthWest-klanten dankzij de overname gebruikmaken van het Ledenvoordeel. Ook is er via Vereniging Yarden voorlichting en nazorg voor hen beschikbaar.
 • Yarden biedt al ruim 100 jaar steun bij afscheid. Onze goede dienstverlening rondom uitvaartverzorging was voor NorthWest een belangrijke reden om voor ons te kiezen. Yarden is uitstekend in staat invulling te geven aan het natura-karakter van uitvaartverzekeringen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Uitvaartverzekering

DELA helpt u graag verder aan een passende uitvaartverzekering. Sluit eenvoudig online een uitvaartverzekering naar wens af.

Meer informatie