"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"


Yarden Crematorium, Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere

Bij Yarden Crematorium, Uitvaartcentrum en Begraafplaats Almere vindt u alles onder 1 dak voor een complete uitvaart. Van opbaren en rouwbezoek tot een condoleance en uitvaartdienst, in een aangename omgeving. Bij ons staat rust centraal. Niet alleen de omgeving, ook onze medewerkers zorgen voor rust. We doen maar één ding tegelijk, om u de aandacht te kunnen geven die u verdient.


Rustieke buitenomgeving bij begraafplaats Almere

Rustieke buitenomgeving bij begraafplaats Almere

Afscheid in de aula van crematorium Almere

Afscheid in de aula van crematorium Almere

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie
Muziek In diverse ruimtes
Aantal parkeerplaatsen op terrein Voor bezoekers: circa 100.
Invalidenparkeerplaatsen Ja, circa 20
Rolstoel aanwezig Ja
Kindervoorzieningen Kinderhoekje
Bezoekmogelijkheden
Familiebezoek Op afspraak, maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag: 14.00-16.00 uur.
Condoleancebezoek Op afspraak, maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag: 14.00-16.00 uur.
Aantal bezoekers condoleance Circa 250 personen in grote koffiekamer; bij groterer groepen in aula
Openingstijden crematorium
Plechtigheden Maandag t/m zaterdag: 9.00-16.00 uur. Maandag t/m vrijdag avondplechtigheid vanaf 19.00 uur
Park Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen particulieren Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur en tijdens rouwbezoek
Afgifte bloemen bloemist Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur en tijdens rouwbezoek in overleg

Crematorium, Begraafplaats en Uitvaartcentrum

‘Binnen staat het leven even stil, buiten gaat de hectiek van het dagelijks leven door’, was het motto van de architect van het crematorium inclusief uitvaartcentrum aan de Kruidenweg in Almere. Door de ligging tegen de Hogering aan, ontstaat een geleidelijke overgang van de drukte van alledag naar de kalmte van deze locatie.

Faciliteiten Begraafplaats en Crematorium Almere:

  • ruime aula, voor crematie- of begrafenisplechtigheid;
  • 2 opbaarkamers;
  • verzorgingsruimte, rituele bewassing mogelijk;
  • familiekamer;
  • foetusuitvaarten mogelijk;
  • particuliere en algemene graven;
  • begraven naar het oosten mogelijk.

De begraafplaats, het crematorium en uitvaartcentrum worden geëxploiteerd door Yarden en de PC Hooft.

Foetus uitvaarten

Bent u een kindje verloren, nog voor de 24e week van de zwangerschap? Bij begraafplaats en crematorium Almere organiseren we met zorg en aandacht uitvaarten voor foetussen. U kunt uw kindje te laten cremeren of begraven op het prachtige vlinderveld op onze begraafplaats, een lange strook omringd door een haag van grote bomen. Op het veld staat een houten bank die is aangeboden door de afdeling verloskunde van het Flevoziekenhuis in Almere.

Crematorium

Bij de begraafplaats in Almere staat een crematorium en uitvaartcentrum met ruime aula en 2 rouwkamers. Hier kunnen wij de laatste verzorging van de overledene verrichten, kan uw dierbare worden opgebaard en is het mogelijk een condoleance en uitvaartdienst te houden. Tevens is er een aparte bespreekruimte voor onze medewerkers, om rustig gesprekken te kunnen voeren.

Aula

Crematorium Almere beschikt over een grote aula, met 130 zitplaatsen en 150 staanplaatsen, met uitzicht op onze groene tuin. De aula kan zowel voor crematie- als voor begrafenisplechtigheden gebruikt worden en kan voor kleinere gezelschappen worden verkleind. Als u wilt, bestaat de mogelijkheid om de kist op symbolische wijze te laten dalen.

Wilt u na de plechtigheid mee naar de ovenruimte om de kist met de overledene tot aan de oven te begeleiden? Dat kan op aanvraag. Er kunnen maximaal 10 personen mee in de ruimte.

Condoleance

In onze koffiekamer/condoleanceruimte kunt u een condoleance houden, bijvoorbeeld de avond voorafgaand aan de uitvaart. In dezelfde ruimte kunt u een nazit houden na afloop van de crematie- of begrafenisplechtigheid. Daarbij kunnen we uiteraard catering voor u verzorgen. We beschikken over een goed uitgeruste keuken, dus nagenoeg al uw wensen op gebied van catering kunnen we voor u realiseren: van koffie en thee met cake/koekplateau tot frisdrank, wijn, broodjes en/of soep, etc.

Crematorium Almere beschikt over 2 koffiekamers. De Groene koffiekamer voor circa 250 bezoekers en de Rode koffiekamer voor circa 100 bezoekers. Beide ruimtes kunnen eventueel worden verkleind met behulp van een gordijnensysteem.

Bloemen

Na afloop van een crematieplechtigheid kunnen de bloemen door de nabestaanden mee naar huis worden genomen. Bloemen die achterblijven, plaatsen wij op het kleurige bloemenplateau voor het crematorium. Overigens vindt u bij onze parkeerplaats een bloemenhuis met een breed aanbod aan rouw- en bloemwerk. Het bloemenhuis is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.crematoriumalmere.nl

Uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum heeft 2 rouwkamers waar u 7 dagen per week op afspraak afscheid kunt nemen van uw overleden dierbare. De opbaarkamers zijn vrij sober ingericht, maar u kunt deze een persoonlijk tintje geven, bijvoorbeeld met bloemen, foto's, persoonlijke voorwerpen en andere aandenkens aan de overledene. U kunt ook tekeningen of kunst ophangen.

Begraafplaats

De begraafplaats van Almere, aan de Kruidenweg, is fraai aangelegd en ruim opgezet. Toch heerst er een besloten en intieme sfeer, doordat er verschillende grafkamers zijn gecreëerd. U kunt kiezen voor een particulier (familie-)graf of een algemeen graf.

Particuliere graven

In een particulier graf kunnen 2 overledenen worden begraven. Ook heeft u de mogelijkheid om in een particulier graf urnen bij te zetten of as te verstrooien.

Algemene graven

We hebben 2 soorten algemene graven. Naast het ‘gewone’ algemene graf, waarbij u als nabestaande de grafbedekking en gedenktekens kunt vormgeven, kennen we categorie B-graven. Deze worden ingezaaid met gras. U kunt wel zelf een klein monument kiezen, van 30 x 30 cm.

Naar het oosten

Onze begraafplaats is geen specifieke Islamitische begraafplaats. Wel bieden we de mogelijkheid, op kamer 7 van de begraafplaats, om overledenen gericht naar het oosten te begraven.

Vlinderveld

In maart 2017 is op begraafplaats Almere het vlinderveldje geopend. Hier kunnen kindjes worden begraven die zijn geboren voor de 24e week van de zwangerschap.

Beeld & geluid

In de aula is een elektrische piano aanwezig. Ook kan muziek worden afgespeeld van een CD. Geef hiervoor vooraf uw muziekkeuze door via info@crematoriumalmere.nl. Onze medewerkers kijken graag in ons uitgebreide muziekbestand of de gewenste muziekstukken aanwezig zijn. Levert u zelf de muziek aan, dan dient deze 24 uur van tevoren brengen, zodat de CD vooraf kan worden getest door een medewerker.

Tevens bestaat de mogelijkheid om via een DVD of uw eigen laptop beelden te vertonen. Ook het testen van de DVD of laptop dient uiterlijk 24 uur voor de uitvaart plaats te vinden.

Als u wilt kunnen wij voor u een geluidsopname maken van de plechtigheid.

Muziek aanleveren voor de uitvaart

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Route & bereikbaarheid

U vindt de begraafplaats en het crematorium van Almere aan de Kruidenweg 3, vlak aan de Hogering van Almere. Vanaf het centraal station bereikt u ons met Lijn 6. Stap uit bij de halte Beatrixpark, steek de Kruidenweg over en volg de wandelroute ‘crematorium’ (ongeveer 5 minuten lopen).

Reist u met de auto? Plan uw route naar Begraafplaatsen en Crematorium Almere. Op het terrein zijn circa 100 parkeerplaatsen aanwezig.

Downloads

Algemene Voorwaarden
Reglement Begraafplaatsen & Crematorium Almere
Aanvraagformulier crematie bij yarden Begraafplaats en Crematorium Almere
Reglement begraafplaatsen Almere

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Dit vak kies je niet zomaar, het zit in je. Maak kennis
Pas als je goed luistert, hoor je wat nabestaanden écht willen. Maak kennis
Uitvaartverzorger Marleen Sierhuis Ik wil dat nabestaanden na de uitvaart kunnen zeggen ‘dit is precies zoals ik het voor ogen had’. Maak kennis
Een goed afscheid, helpt je verder. Maak kennis
Hele kleine dingen persoonlijk maken, dat is wat mij drijft. Maak kennis
Het liefst doe ik net iets meer dan mensen verwachten. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorgster Corine de Ridder Een passend afscheid van uw dierbare is zó waardevol. Daar help ik u graag bij. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt