Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Begraafplaats en Crematorium Almere

Bij Begraafplaats en Crematorium Almere vindt u alles onder 1 dak voor een complete uitvaart. Van opbaren en rouwbezoek tot een condoleance en uitvaartdienst, in een aangename omgeving. Bij ons staat rust centraal. Niet alleen de omgeving, ook onze medewerkers zorgen voor rust. We doen maar één ding tegelijk, om u de aandacht te kunnen geven die u verdient.

Begraafplaats en Crematorium Almere

0.0

Crematorium, Begraafplaats en Uitvaartcentrum

‘Binnen staat het leven even stil, buiten gaat de hectiek van het dagelijks leven door’, was het motto van de architect van het crematorium inclusief uitvaartcentrum aan de Kruidenweg in Almere. Door de ligging tegen de Hogering aan, ontstaat een geleidelijke overgang van de drukte van alledag naar de kalmte van deze locatie. In 2019 is onze locatie grondig verbouwd zodat deze helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet.

Faciliteiten

Bij Begraafplaats en Crematorium Almere kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

 • ruime aula, voor crematie- of begrafenisplechtigheid;
 • grand café;
 • klassieke koffiekamer
 • 2 opbaarkamers;
 • verzorgingsruimte, rituele bewassing mogelijk;
 • familiekamer;
 • baby-afscheidskamer;
 • particuliere en algemene graven;
 • urenentuin, urnenbos en gedenktuin;
 • begraven naar het oosten;
 • Vlinderveld, kindjes onder 24 weken zwangerschap.

De begraafplaats, het crematorium en uitvaartcentrum worden geëxploiteerd door Yarden en de PC Hooft.

Uitvaarten foetus of baby

Bent u een kindje verloren, nog voor de 24e week van de zwangerschap? Bij begraafplaats en crematorium Almere organiseren we met zorg en aandacht uitvaarten voor foetussen. Ook heeft ons crematorium een ‘baby-afscheidskamer’ die speciaal is ingericht voor het afscheid van de allerkleinsten. Deze kamer heeft een warme, geborgen sfeer en biedt de ouders en andere nabestaanden de mogelijkheid om in kleine kring afscheid te nemen.

U kunt uw kindje laten begraven of bijzetten op het prachtige vlinderveld op onze begraafplaats, een lange strook omringd door een haag van grote bomen. Op het veld staat een houten bank die is aangeboden door de afdeling verloskunde van het Flevoziekenhuis in Almere.

Crematorium

Bij de begraafplaats in Almere staat een crematorium en uitvaartcentrum met ruime aula en 2 rouwkamers. Hier kunnen wij de laatste verzorging van de overledene verrichten, kan uw dierbare worden opgebaard en is het mogelijk een condoleance en uitvaartdienst te houden. Tevens is er een aparte bespreekruimte voor onze medewerkers, om rustig gesprekken te kunnen voeren.

Aula

Crematorium Almere beschikt over een grote aula, met 130 zitplaatsen en 150 staanplaatsen, met uitzicht op onze groene tuin. Wilt u na de plechtigheid mee naar de ovenruimte om de kist met de overledene tot aan de oven te begeleiden? Dat kan op aanvraag. Er kunnen maximaal 10 personen mee in de ruimte.

Bloemen

Na afloop van een crematieplechtigheid kunnen de bloemen door de nabestaanden mee naar huis worden genomen. Bloemen die achterblijven, plaatsen wij op het kleurige bloemenplateau voor het crematorium. Overigens vindt u bij onze parkeerplaats een bloemenhuis met een breed aanbod aan rouw- en bloemwerk. Het bloemenhuis is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.crematoriumalmere.nl

Uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum heeft 2 rouwkamers waar u 7 dagen per week op afspraak afscheid kunt nemen van uw overleden dierbare. De opbaarkamers zijn stijlvol maar sober ingericht, maar u kunt deze een persoonlijk tintje geven, bijvoorbeeld met bloemen, foto's, persoonlijke voorwerpen en andere aandenkens aan de overledene. U kunt ook tekeningen of kunst ophangen.

Begraafplaats

De begraafplaats van Almere, aan de Kruidenweg, is fraai aangelegd en ruim opgezet. Toch heerst er een besloten en intieme sfeer, doordat er verschillende grafkamers zijn gecreëerd. U kunt kiezen voor een particulier (familie-)graf of een algemeen graf.

Particuliere graven

In een particulier graf kunnen 2 overledenen worden begraven. Ook heeft u de mogelijkheid om in een particulier graf urnen bij te zetten of as te verstrooien.

Familiehofjes

Op onze begraafplaats in Almere stad hebben wij familiehofjes. U kunt een hofje huren voor 3, 4 of 5 twee dieps graven. De hofjes zijn omringt door een beukenhaagje en er staat een granieten bankje.

Algemene graven

We hebben 2 soorten algemene graven. Naast het ‘gewone’ algemene graf, waarbij u als nabestaande de grafbedekking en gedenktekens kunt vormgeven, kennen we categorie B-graven. Deze worden ingezaaid met gras. U kunt wel zelf een klein monument kiezen, van 30 x 30 cm.

Naar het oosten

Onze begraafplaats is geen specifieke Islamitische begraafplaats. Wel bieden we de mogelijkheid, op kamer 7 van de begraafplaats, om overledenen gericht naar het oosten te begraven.

Vlinderveld

In maart 2017 is op begraafplaats Almere het vlinderveldje geopend. Hier kunnen kindjes worden begraven die zijn geboren voor de 24e week van de zwangerschap.

Condoleance & catering

In onze klassieke koffiekamer/condoleanceruimte of grand café kunt u een condoleance houden, bijvoorbeeld de avond voorafgaand aan de uitvaart. In dezelfde ruimte kunt u een nazit houden na afloop van de crematie- of begrafenisplechtigheid. Daarbij kunnen we uiteraard catering voor u verzorgen. We beschikken over een goed uitgeruste keuken, dus nagenoeg al uw wensen op gebied van catering kunnen we voor u realiseren: van koffie en thee met cake/koekplateau tot frisdrank, wijn, bittergarnituur, tapas of broodjes en/of soep.

Crematorium Almere beschikt over een klassieke koffiekamer en een grand café.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld & geluid

In de aula is een elektrische piano aanwezig. U krijgt een link voor Online ceremonie. Hier kunt u makkelijk muziek, foto’s en filmpjes uploaden en uw eigen plechtigheid samenstellen.

Als u wilt kunnen wij voor u een geluidsopname maken van de plechtigheid.

Route & contact

U vindt de begraafplaats en het crematorium van Almere aan de Kruidenweg 3, vlak aan de Hogering van Almere. Vanaf het centraal station bereikt u ons met Lijn 6. Stap uit bij de halte Beatrixpark, steek de Kruidenweg over en volg de wandelroute ‘crematorium’ (ongeveer 5 minuten lopen). Reist u met de auto? Plan uw route naar Begraafplaatsen en Crematorium Almere. Op het terrein zijn circa 150 parkeerplaatsen aanwezig.

Plan hier uw route naar Begraafplaats en Crematorium Almere.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 036 535 7200

Meer praktische informatie

Praktische informatie
bekijk
Tekst

Checklist overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een indicatie van de gemiddelde kosten.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 036 535 7200

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie
Muziek In diverse ruimtes
Aantal parkeerplaatsen op terrein Voor bezoekers: circa 150.
Invalidenparkeerplaatsen Ja, circa 20
Rolstoel aanwezig Ja
Kindervoorzieningen Kinderhoekje
Bezoekmogelijkheden
Familiebezoek Op afspraak, maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag: 14.00-16.00 uur.
Condoleancebezoek Op afspraak, maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag: 14.00-16.00 uur.
Aantal bezoekers condoleance Circa 250 personen in grote koffiekamer; bij grotere groepen in aula
Openingstijden crematorium
Plechtigheden Maandag t/m zaterdag: 9.00-18.00 uur. Maandag t/m vrijdag avondplechtigheid vanaf 19.00 uur
Park Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen particulieren Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur en tijdens rouwbezoek
Afgifte bloemen bloemist Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur en tijdens rouwbezoek in overleg

Locatiemanager: Natasja van Kampen

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Downloads

Algemene Voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Yarden reglement begraafplaatsen en crematorium
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Begraafplaats en Crematorium Almere
Aanvraagformulier begrafenis
Reglement begraafplaatsen Almere

Begraafplaats en Crematorium Almere

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Begraafplaats en Crematorium Almere

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken