"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

Vereniging Yarden

Vereniging Yarden wil helpen de dood bespreekbaar te maken en ervoor zorgen dat niemand de dood alleen hoeft te verwerken. De dood maakt onderdeel uit van ons leven, maar we weten dat het geen makkelijk onderwerp is om over te praten. Terwijl praten over het levenseinde, sterven en de pijn om het verlies, de dood een stukje draaglijker kan maken. Wij zijn er voor iedereen. Voor, tijdens en na het afscheid. Vereniging Yarden is dé wegwijzer voor alles rondom de dood: het online startpunt voor informatie, inspiratie, vragen en hulp voor alle zaken die met de dood te maken hebben. Onze betrokken vrijwilligers bieden een luisterend oor op een wijze die bij iemand past. Of dit nu persoonlijk, per telefoon of chat is. Of we iemand kunnen helpen door hem samen te brengen met lotgenoten of praktische informatie kunnen aanreiken. Vereniging Yarden maakt de dood doodgewoon en helpt iedereen op een passende wijze als het gewoon heel moeilijk is om de juiste weg te vinden. We doen dit voor elkaar en met elkaar.

Informatie over Vereniging Yarden

Vereniging Yarden is dé wegwijzer voor alles rondom de dood: het online startpunt voor informatie, inspiratie, vragen en hulp voor alle zaken die met de dood te maken hebben. Bezoek onze website: vereniging-yarden.nl.

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger bij Vereniging Yarden kunt u iets betekenen voor een ander.

Meer informatie

Ondersteuning voor, tijdens en na de uitvaart

Om u na het laatste afscheid te ondersteunen, staan we nabestaanden persoonlijk bij. U kunt ook bij ons terecht om te praten over uw verlies via onze rouwchat. En we bieden maar nazorg bij overlijden.

Organisatie

Onze vereniging werkt uitsluitend met vrijwilligers die bijvoorbeeld actief zijn in de Ledenraad, het Hoofdbestuur of als nazorgconsulent. Hieronder leest u meer over de structuur van de Vereniging Yarden. Ook vrijwilliger worden?

Jaarvergadering Ledenraad 2021

De voor leden toegankelijke jaarvergadering van Vereniging Yarden vindt plaats op 19 juni 2021. De vergadering begint om 10.30 uur en duurt tot 13 uur. Leden kunnen zich voor het bijwonen van deze vergadering aanmelden via verenigingszaken@yarden.nl

MELD U NU AAN

Ledenraad

Elke regio heeft 3 afgevaardigden in de Ledenraad. Deze raad stelt het verenigingsbeleid vast aan de hand van ingediende voorstellen van het Hoofdbestuur en toetst de uitvoering daarvan. De Ledenraad benoemt het bestuur.

Hoofdbestuur

Het Hoofdbestuur is verantwoordelijk voor de landelijke plannen en de uitvoering daarvan. Daarnaast is het Hoofdbestuur ambassadeur bij relevante organisaties en groeperingen. De rol van aandeelhouder voor Vereniging Yarden wordt vervuld door het Hoofdbestuur. De leden van het Hoofdbestuur worden benoemd door de Ledenraad.

Vrijwilligers

Vereniging Yarden heeft betrokken vrijwilligers door het hele land. Zij bieden nabestaanden ondersteuning tijdens de periode rondom het overlijden.

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Functies Vereniging Yarden

Lees meer over de verschillende bestuurs- en vrijwilligersfuncties bij Vereniging Yarden. Misschien is het iets voor u?

Vrijwilliger

Wilt u ook nabestaanden steun bieden in een moeilijke periode? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om mensen voor, tijdens en na de uitvaart de steun te bieden die ze nodig hebben.

Vrijwilliger worden bij Yarden?

Bekijk de vrijwilligersfuncties

Koppel regelt uitvaartverzekering Yarden

Hoe kunt u helpen?

Wilt u meer weten over wat onze vrijwilligers precies doen en of het eventueel iets voor u is?

MEER OVER VRIJWILLIGER WORDEN