"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

"Het heeft me zo geholpen om


tijdens activiteiten lotgenoten te ontmoeten"

Vereniging Yarden

Vereniging Yarden is een van de grootste verenigingen van Nederland. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om mensen voor, tijdens en na de uitvaart te steunen. Ze komen bij mensen thuis om samen met hen de uitvaartwensen in kaart te brengen of te ondersteunen na de uitvaart. Ook organiseren zij allerlei bijeenkomsten en projecten om de dood en verlies bespreekbaar te maken.

Informatie over Vereniging Yarden

Al meer dan 100 jaar steunt de vereniging (met bijna 1 miljoen leden) bij afscheid. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die onze vereniging nog een beetje mooier willen maken.

Benieuwd of vrijwilligerswerk bij Yarden iets is voor u? Lees het verhaal van vrijwilliger Corina Smit- van de Laarschot.

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger bij Vereniging Yarden kunt u iets betekenen voor een ander.

Meer informatie

Ondersteuning voor, tijdens en na de uitvaart

Om u voor, tijdens en na het laatste afscheid te ondersteunen, organiseren we jaarlijks meer dan 100 activiteiten, bieden we praktische hulp en staan we nabestaanden persoonlijk bij tijdens de uitvaart en het verwerken van hun verlies. Deze persoonlijke steun kan soms iets kleins inhouden, zoals hulp met het schrijven van rouwkaarten, maar u kunt ook bij ons terecht om te praten over uw verlies via onze rouwchat. En we bieden maar nazorg bij overlijden.

Organisatie

Onze vereniging werkt uitsluitend met vrijwilligers die bijvoorbeeld actief zijn in de Ledenraad, het Hoofdbestuur, het regionale activiteitenbestuur of als uitvaartconsulent. Hieronder leest u meer over de structuur van de Vereniging Yarden. Ook vrijwilliger worden?

Jaarvergadering Ledenraad 2020

De voor leden toegankelijke jaarvergadering van Vereniging Yarden vindt plaats op 4 juli 2020 in Almere. De vergadering begint om 10.30 uur en duurt tot 13 uur. Leden kunnen zich voor het bijwonen van deze vergadering aanmelden via verenigingszaken@yarden.nl

MELD U NU AAN

Ledenraad

Elke regio heeft 3 afgevaardigden in de Ledenraad. Deze raad stelt het verenigingsbeleid vast aan de hand van ingediende voorstellen van het Hoofdbestuur en toetst de uitvoering daarvan. De Ledenraad benoemt het bestuur.

Hoofdbestuur

Het Hoofdbestuur is verantwoordelijk voor de landelijke plannen en de uitvoering daarvan. Daarnaast is het Hoofdbestuur ambassadeur bij relevante organisaties en groeperingen. De rol van aandeelhouder voor Vereniging Yarden wordt vervuld door het Hoofdbestuur. De leden van het Hoofdbestuur worden benoemd door de Ledenraad.

Regionaal Activiteiten Bestuur

De verantwoordelijkheid voor de programmering en uitvoering van de regionale activiteiten ligt bij het Regionaal Activiteiten Bestuur.

Vrijwilligers

Vereniging Yarden heeft betrokken vrijwilligers door het hele land. Zij bieden nabestaanden ondersteuning tijdens de periode rondom het overlijden en organiseren activiteiten zoals voorlichtingsavonden en themadagen.

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Functies Vereniging Yarden

Lees meer over de verschillende bestuurs- en vrijwilligersfuncties bij Vereniging Yarden. Misschien is het iets voor u?

Activiteiten

Wat voor activiteiten organiseert Vereniging Yarden? Of u nu hulp nodig heeft bij verliesverwerking, u voor wilt bereiden op het afscheid van een dierbare of op uw eigen dood; Yarden helpt u graag verder. Voor, tijdens én na de uitvaart. Deze hulp kan voor iedereen iets anders betekenen. Daarom hebben we een brede agenda met een gevarieerd aanbod. Van lezingen, themadagen en herdenkingsconcerten tot gespreksbijeenkomsten, films en theatervoorstellingen.

Bekijk de agenda

Bekijk de agenda

Lees meer

Projecten

Naast lokale bijeenkomsten organiseert Vereniging Yarden ook een aantal landelijke projecten. Zo starten we binnenkort weer met de onderwijsexcursies ‘Leven en dood van de olifant en Zoo’. Met dit unieke project wil Yarden kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs spelenderwijs leren over leven, dood en afscheid. Iedere 2 jaar verzorgt Yarden ook een symposium om mensen te helpen met de verwerking van hun verlies of om taboes rondom dood en afscheid te doorbreken.

Koppel leest inspiratie over uitvaart

Landelijke projecten

Hieronder leest u meer over de landelijke projecten van Vereniging Yarden.

Verenigingsvoordelen

  • Hulp en advies over uitvaarten van onze consulenten
  • Gratis toegang tot alle activiteiten
  • Gratis lidmaatschap voor uw kinderen t/m 18 jaar

Bekijk al onze voordelen

Verder

Vereniging Yarden geeft jaarlijks het magazine Verder uit. Het is een bundeling van soms intieme interviews, bijzondere verhalen en informatie over onze activiteiten, maar ook praktische informatie rondom de dood komt aan bod. Verder inspireert en ontroert elke keer weer.

Vrijwilliger

Wilt u ook nabestaanden steun bieden in een moeilijke periode? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om mensen voor, tijdens en na de uitvaart de steun te bieden die ze nodig hebben.

Vrijwilliger worden bij Yarden?

Bekijk de vrijwilligersfuncties

Koppel regelt uitvaartverzekering Yarden

Hoe kunt u helpen?

Wilt u meer weten over wat onze vrijwilligers precies doen en of het eventueel iets voor u is?

Meer over vrijwilliger worden