"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Betekenisvol ondernemen

Duurzaamheid. Een veel gehoord begrip. Bij Yarden praten we liever over 'Betekenisvol Ondernemen'. Wat houdt dit precies in?

Betekenisvol ondernemen

Het organiseren van uitvaarten is per definitie betekenisvol. Een waardig afscheid voor iedereen bereikbaar maken. Dat is onze belofte aan klanten. We zien dat steeds meer mensen na hun dood hun principes over een duurzame samenleving trouw willen zijn. Wij stimuleren dat omdat we vinden dat het uitvaartproces milieuvriendelijker kan. Nieuwe vormen van uitvaarttechnieken dragen bijvoorbeeld bij aan duurzaamheid.

Vernieuwende ontwikkelingen

Yarden zet zich in om de milieuvriendelijkere manier van lijkbezorging, resomeren, in Nederland mogelijk te maken. Ook ondersteunen wij duurzame initiatieven, zoals afbreekbare kisten en verantwoorde catering op onze locaties. Onlangs heeft de 1e virtual reality uitvaart plaatsgevonden. Hierbij kunnen mensen op grote afstand een uitvaart bijwonen zonder dat zij vervoerd hoeven worden.

En nog meer...

Het gebruik van vooral lokale, snel hernieuwbare materialen of alternatieve productievormen (zoals 3D printing) zorgen ervoor dat uitvaartproducten op een duurzamere wijze geproduceerd worden.

Bij de bouw en verbouw van onze yardenhuizen (crematoria) voeren we een duurzaamheidsbeleid.

Helpen bij begrafenis of crematie

Maatschappelijk betrokken

Het helpen van mensen op een kwetsbaar moment, zien wij als onze maatschappelijke taak. Daarom werken wij samen met goede doelen en andere organisaties uit de samenleving. We staan midden in de maatschappij en willen een rol spelen in het leven van onze klanten. Een voorbeeld hiervan is de rouwchat Praten over verlies, een samenwerking van de vrijwilligersorganisatie Humanitas en Yarden. Iedereen kan hier online terecht om te praten over verlies en rouw.

Betrokken medewerkers

Van origine is Yarden een vereniging. Maatschappelijke vraagstukken staan centraal in onze dagelijkse werkzaamheden. We handelen daarbij vanuit ons hart. Dagelijks hebben we te maken met de dood, met verlies en verdriet. Iedere dag weer zetten onze vrijwilligers en medewerkers zich met hart en ziel in om mensen voor, tijdens en na de uitvaart te steunen. Samen en met passie voor ons vak, dragen we bij aan onze missie om een goed en waardig afscheid voor iedereen bereikbaar te maken.

HIP

Ons medewerkersbestand is een afspiegeling van de maatschappij: jong, oud, man, vrouw en multicultureel. Wij zijn een vitale organisatie met oog voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en vrijwilligers in het algemeen en van oudere medewerkers in het bijzonder. Onze Yardeniers zijn professioneel, betrokken en waarde toevoegend. Deze kernwaarden zijn de basis voor onze merkwaarden: Helpend, Inspirerend en Persoonlijker. De merkwaarden geven onze organisatie karakter en geven aan hoe wij denken en doen.

Greenleave

Yarden heeft zich in 2019 aangesloten bij de stichting Greenleave, een organisatie die zichzelf tot doel heeft gesteld om duurzaamheid bij uitvaartverzorging vanzelfsprekend te maken.

Kernprincipes

Duurzaamheid is meer dan alleen de aanschaf van milieuvriendelijke producten. Het gaat ook om de andere keuzes rondom een uitvaart. Voor het bewaken van een duurzaam afscheid werkt Yarden volgens de vijf principes van GreenLeave:

Duurzame toekomst

In ons dagelijkse werk denken we niet alleen aan nu, maar ook aan de toekomst. Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en rekening te houden met mens, dier en milieu. In woorden én daden. Een aantal inspirerende initiatieven:

 • Stichting Duurzaam Afscheid
  Samenwerken versnelt het verduurzamen van uitvaarten. Daarom richtten wij samen met Coöperatie Dela de Stichting Duurzaam Afscheid op, met als doel duurzame en innovatieve producten, diensten en faciliteiten binnen de uitvaartbranche te stimuleren.
 • Final Footprint challenge
  Een wedstrijd die de Stichting Duurzaam Afscheid en GreenLeave organiseerden om initiatieven voor een duurzame uitvaart te stimuleren. Challenge-deelnemers met de slimste ideeën krijgen onze hulp om hun idee een stap verder te brengen.
 • Een persoonlijk afscheid voor voetbalfans
  Yardenhuis Schoterhof en sc Heerenveen creëerden een speciaal sc Heerenveen-strooiveld. Nabestaanden van sc Heerenveen-supporters kunnen hier de as van hun overleden dierbare verstrooien en herdenken in een omgeving die het vertrouwde clubgevoel uitstraalt. Deze bijzondere plek maakt het mogelijk voor supporters en hun nabestaanden om het afscheid écht persoonlijk te maken.
 • Amref
  Internationaal steunt Yarden Amref Flying Doctors. Amref werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika.

Betekenisvol ondernemen. Dat is waar we dagelijks mee bezig zijn als uitvaartorganisatie. Daar waar we kunnen, dragen we bij aan een duurzame toekomst. Waarbij een waardevol afscheid voor iedereen bereikbaar moet zijn en blijven. Wilt u meer weten?

Bekijk ons online klantverslag.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Klantverslag Yarden met herinneringen

Yarden klantverslag

Een goed afscheid helpt je verder. Dat is onze belofte aan u. Maar maken wij deze belofte ook waar? In dit klantverslag blikken we terug. Wat ging goed? Wat hadden we beter moeten doen? Wat is onze toegevoegde waarde?

Lees meer