"Ik heb mooie herinneringen aan jou


en die blijven mij altijd bij"

"Ik heb mooie herinneringen aan jou


en die blijven mij altijd bij"

Herinnering met gouden randje

Na het verlies van een dierbare breekt een zware tijd aan. Voor iedereen verloopt dat anders, maar de herinnering aan de overledene is hierbij wel belangrijk. Soms roept dat extra verdriet op, maar het kan je ook helpen om te gaan met het gemis.

In onze mini-documentaire vertelt de 22-jarige Joyce hoe zij de herinnering aan haar vader invulling geeft. In 2014 overleed hij plotseling bij een verkeersongeval. Om hem te herinneren maakt ze een fietstocht van Weert naar Landgraaf. Ze fietst langs het kruispunt waar haar vader is verongelukt. Hij was ook gek op fietsen. Op de terugweg van zijn werk naar huis werd hij aangereden door een auto.

Samen naar Pinkpop

Joyce fietst door naar Landgraaf. Samen met haar vader bezocht ze het popfestival Pinkpop in de zomer voor hij  overleed. Daar luisterden ze samen naar het optreden van de Rolling Stones en Metallica. Ze genoten van de muziek.

Samen schuilden ze voor het onweer en overnachtten in de auto. Voor haar is dit een heel bijzondere herinnering aan haar vader. Een herinnering met een gouden randje. Ze is blij dat ze dit samen met haar vader mocht doen. Het concert was al bijzonder, maar na haar vaders overlijden heeft het bezoek aan Pinkpop nog veel meer waarde gekregen.

Mini-documentaire

In de laatste weken van 2017 komt er iedere 2 weken een nieuw deel uit van de 'Ik mis je'-documentaire. Elke video laat iets zien in verschillende periodes van rouw en afscheid in het leven van Joyce.

  • De herinneringen aan Joyce' vader
  • Waar loop je tegenaan na een verlies
  • De betekenis van muziek

Blijf op de hoogte van 'Ik mis je' via ons YouTube-kanaal.

Ik mis je

Met onze mini-documentaire 'Ik mis je' willen we je laten meekijken wat het betekent voor een jongere om een dierbare te verliezen. We geven enkele tips hoe je concreet jongeren kunt helpen bij een verlies. Niet alleen in de eerste weken na een overlijden, maar ook in de jaren erna.

Lees meer over jongeren en rouw.

Nadenken over afscheid

Voor een uitvaart moet veel worden besproken en geregeld. Nabestaanden zijn er in deze periode mee geholpen als hun verloren dierbare zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Dit kan helpen in het rouwproces. Daarom is het belangrijk te weten wat de uitvaartwensen zijn van uw naasten?

Muziek speelt voor veel mensen een belangrijke rol. Omdat een muzieknummer bijvoorbeeld herinneringen oproept aan een overleden dierbare, of omdat de tekst herkenbaar is of woorden van troost biedt. Welk muzieknummer wil jij laten horen op je uitvaart?

Inspiratie opdoen? Luister naar de Top 20 uitvaartliedjes

Leg uitvaartwensen vast

Een goed afscheid helpt je verder

Yarden, de uitvaartorganisatie die al 100 jaar steun geeft voor, tijdens en na de uitvaart. Hiervoor organiseert Vereniging Yarden jaarlijks ruim 100 activiteiten, zoals bijeenkomsten, filmvoorstellingen en lezingen. Om je te helpen, ondersteunen en te inspireren.


Chatten over verlies en rouw

Pratenoververlies.nl

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Dat kan, 7 dagen per week, op pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

Yarden blog

jan

27

Genieten!

Enkele momenten waar geprobeerd is weer te geven, dat genieten een kunst is en een voorrecht! Dat genieten energie kan geven en na bewezen dienstverlening, een dankbare herinnering en stimulans is dit werk te blijven doen.

Genieten!