"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Annemieke Bootsveld

Annemieke Bootsveld werkt als administratief medewerker bij yardenhuis Steenbrugge in Diepenveen.

"In mijn werk als administratief medewerker heb ik veel contact met zowel nabestaanden als uitvaartondernemers. Ik neem de telefoon aan en ontvang nabestaanden die langskomen om bijvoorbeeld de muziek voor de uitvaart te brengen. Maar ik help ook mensen die vragen hebben, bijvoorbeeld over oude graven. Ook zorg ik voor de administratieve afhandeling van de crematies en begrafenissen."

Met dit werk kan ik iets betekenen.

Annemieke Bootsveld

yardenhuis Steenbrugge

Alles moet goed gaan

"Het contact met nabestaanden en uitvaartondernemers is heel verschillend. Nabestaanden maak je vaak maar kort mee. Met uitvaartondernemers heb ik vaak wekelijks, soms zelfs dagelijks contact. Belangrijk voor dit werk is dat je heel nauwkeurig bent. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben op een voor de familie belangrijk moment. Alles móét goed gaan. We kunnen het niet over doen."

Je kunt iets betekenen

"Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. De contacten zijn leuk, maar het gaat ook om het gevoel dat ik met dit werk iets kan betekenen. Het is verantwoordelijk werk. Niet altijd even vrolijk, maar ook daar leer je mee omgaan. Ik vind het belangrijk om bij een dienstverlenende instelling te werken: je kunt echt niet zonder."


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen